Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Räddningspaketet för SAS – stöds av storägarna

SAS rekapitaliseringsplan får stöd av bolagets största ägare.
Foto: OLE BERG-RUSTEN / AP TT NYHETSBYRÅN

SAS har gjort en del förändringar i den rekapitaliseringsplan som presenterade i slutet av juni. Förändringarna får stöd av flygbolagets tre största ägare: svenska och danska staten samt Knut och Alice Wallenbergs stiftelse.

”Styrelsen uppmanar innehavare av obligationer och hybridobligationer samt aktieägare att rösta för de förslag som presenteras vid respektive möte, då det inte finns några andra tillgängliga alternativ”, säger Carsten Dilling, styrelseordförande i SAS i pressmeddelandet.

Precis som tidigare innehåller förslaget en riktad emission av stamaktier om 2 miljarder kronor och en företrädesemission om nästan 4 miljarder. De båda emissionerna planeras att göras till kurs 1,16 kronor.

Ändringarna berör obligationerna och tidsplanen för genomförandet.

SAS-aktien har öppnat negativt och hade vid lunchtid backat 3 procent. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!