Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Problem för SEB-kunder – kunde inte betala med kort

Kunder hos SEB har under onsdagen larmat om problem att betala med bankens betalkort. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL-AOP / /ALL OVER PRESS
Kunder hos SEB har under onsdagen larmat om problem att betala med bankens betalkort. Foto: ANNIKA AF KLERCKER

Kunder hos SEB larmade under onsdagen om problem med att betala med bankens betalkort.

– Det är problem med våra kort och felet ligger fortfarande kvar, säger Viveka Hirdman-Ryrberg, kommunikationsdirektör på SEB.

Vid 19-tiden på onsdagen var felet avhjälpt.

På onsdagseftermiddagen larmade flera bankkunder hos SEB om problem med att betala med bankens kort.

– Jag har förstått att det är problem med våra kort och felet ligger fortfarande kvar. Vi på banken jobbar just nu för att lösa det, säger Viveka Hirdman-Ryrberg, kommunikationsdirektör på SEB vid 18-tiden.

"Går inte att betala"

Det är i nuläget oklart vad som orsakat felet med betalkorten eller hur länge felet kommer att fortgå. 

Kunder som behöver betala för sig uppmanas att använda betalappen Swish.

– Just nu är det inte möjligt att göra kortbetalningar och använda betalkorten. Det man kan göra är att betala med Swish som fortfarande fungerar. Har man inte den möjligheten kan man ringa vår kundtjänst och få hjälp där. Då måste man legitimera sig på något sätt genom säkerhetsdosa eller bank-ID i mobilen, säger Viveka Hirdman-Ryrberg.

Vid 19.10 uppgav SEB att felet var löst.

Swishade personalen

En av dem som drabbades av felet är SEB-kunden Jonas. På väg till Göteborg skulle han tanka bilen, men köpet avvisades gång på gång.

– Jag stod vid 18-tiden på en bensinstation och skulle betala. Det kopplade upp men avvisades sedan. Jag provade två olika kort, ett företagskort och ett privat, men inget av dem fungerade, berättar han.

– Det slutade med att jag swishade en i personalen på macken och så betalade hon via sitt eget kort. Man känner sig lite fattig när sådant här händer, säger Jonas.

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!