Problem hos Nordea – svårt för kunder att genomföra köp

Foto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nordea-kunder kan haft problem att betala med sina kort på måndagskvällen. 

– Vi har fått in en del kundklagomål och det verkar som vi har en driftstörning som skapar problem när man ska betala med korten, säger Petter Brunnberg vid Nordeas presstjänst. 

Hur många kunder som drabbades är oklart. 

Vid 19:20 meddelar Nordea att problemet är åtgärdat. 

På måndagskvällen har Nordea drabbats av en driftstörning som gör det svårt för kunder att betala med kort. Hur många av bankens kunder som påverkas är oklart. 

– Vi har fått in en del kundklagomål och det verkar som vi har en driftstörning. Det gör att det blir en tröghet i systemet och det skapar problem när man ska betala med korten, säger Petter Brunnberg vid Nordeas presstjänst. 

Vad driftstörningen beror på är oklart. 

– Det undersöker vi just nu. Det är jättesvårt att säga i och med att det inte är något som ligger nere. Vi beklagar givetvis och räknar med att lösa problemet så snart som möjligt, säger Petter Brunnberg. 

Kan strula vid bankomater också 

Det är heller inte säkert att bankens kunder kan ta ut pengar i bankomater. 

– Om det inte fungerar kan det vara bra att avvakta en stund, säger Petter Brunnberg. 

Han vill inte uppskatta när i tid det hela kan vara löst – utan upprepar att driftsstörningen ska vara åtgärdad så snart som möjligt.     

Betalningarna fungerar igen

Vid 19:20 ska betalningarna fungera igen. 

– Våra tekniker har jobbat intensivt för att lösa problemet, och nu fungerar det. Så det var väl ungefär en dryg timme det inte fungerade med betalningarna, säger Petter Brunnberg vid Nordeas presstjänst. 

Han vet fortfarande inte hur många kunder som drabbades, eller vad som orsakade driftstörningen.

– Vi jobbar alltid med att se över våra system. Sedan inträffar problem ibland, så är det. Men vi har alltid ett team redo att komma in när sådant här händer, säger Petter Brunnberg.  

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!