Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prisras på nybyggda bostadsrätter i storstäder

Marknaden för nyproduktion fortsätter att skaka.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Rekordmånga bostadsrätter är till salu, enligt Booli.
Foto: ANETTE NANTELL / DN / SCANPIX / DN SCANPIX SWEDEN

Priserna på nyproduktion har rasat. Rekordmånga bostadsrätter är till salu och bostadsutvecklarna har tvingats till kraftiga prissänkningar, skriver SVT

Marknaden för nybyggda bostadsrätter fortsätter att skaka. Statistik från bostadssajten Booli för juni, juli och augusti visar på stora prisfall i framför allt storstadsområdena. 

I Stockholm har priserna på nyproduktion rasar med 22 procent, och i Göteborg har de fallit med 16 procent. Totalt i riket är det en nedgång med 10 procent, skriver SVT. 

LÄS MER: Stort utbud av bostadsrätter 

Enligt Booli är en anledning att det skett en förändring av utbudet med färre dyrare lägenheter. En annan är att andelen lägenheter där byggbolagen tvingats sänka sina priser ökat kraftigt. 

– Det beror på att marknaden har förändrats och att man har blivit tvungen att anpassa sig till det nya marknadsläget, säger Matilda Adelborg som är pressansvarig på Booli, till SVT. 

LÄS MER: Priserna på bostadsrätter stiger: "Positiva signaler" 

Förra sommaren sänkte bostadsutvecklarna priset på 2 procent av de nyproducerade bostadsrätterna. Nu är det nästan fyra gånger fler lägenheter, totalt 7,4 procent, där byggbolagen tvingas sänka prislappen, skriver SVT. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!