Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Daniel: Min fru är min största förebild

Ingen i Daniels släkt hade startat eget före honom, och han säger att det var hans trygga uppväxt som fick honom att våga satsa.
Foto: Simone Syversson
"I min roll nu är min hustru min allra största förebild", säger prins Danieltill Svensk Damtidning.
Foto: David Sica
Tidigare var det hockeyspelaren Peter Gradin.
Foto: Alexander Donka

Framgångsrika entreprenörer blir mentorer åt unga företagare i prins Daniels entreprenörsprogram.

Själv har prinsen sin fru som största förebild.

För två år sedan startades Prins Daniels Fellowship och Entreprenörsprogram, som ska inspirera ungdomar att bli entreprenörer och ge unga företagare mentorer. På Katedralskolan i Uppsala träffade prinsen nyligen gymnasiestudenter tillsammans med Skype-grundaren Niklas Zennström, Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski och Doberman-grundaren Lisa Lindström, skriver Svensk Damtidning. Niklas Zennström och Sebastian Siemiatkowski har båda gått i Katedralskolan.

Förebilder är viktigt

Ingen i Daniels släkt hade startat eget före honom, och han säger att det var hans trygga uppväxt som fick honom att våga satsa. Daniel var 24 år när han startade sitt egna företag som konsult inom träning. Innan han gifte sig med kronprinsessan hade Master Training AB och gymmet Balance utvecklats till företag med sammanlagt 100 anställda.

Daniel tror att det är viktigt att unga får förebilder, personer som de kan identifiera sig med och som har lyckats som entreprenörer. Han hoppas att besöket på Katedralskolan ska inspirera studenterna att våga satsa.


LÄS OCKSÅ: Stjärnkockarnas miljonindustri

Hans förebild då – och nu

Själv hade han hockeyspelaren i AIK och Tre Kronor, Peter Gradin, som förebild när han var ung. Men idag finns hans förebild i familjen.

– I min roll nu är min hustru min allra största förebild!

När Victoria och Daniel gifte sig drog han sig tillbaka från Balance och Master Training. Men Daniel tror att hans entreprenörssida har hjälpt honom även i rollen som prins, och hoppas att prinsessan Estelle får lite av hans och Victorias drivkraft.

– Men med henne vill vi främst att hon bara ska vara världens tryggaste tjej och få mycket kramar och kärlek så att hon blir en trygg person.


LÄS OCKSÅ: Max har gjort ägarfamiljen Bergfors stormrika

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!