Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Preem-ägaren gripen i Saudiarabien

Foto: LENNART REHNMAN
Foto: TOMAS LEPRINCE/LEPRINCE.SE / TOMAS LEPRINCE KVP
Foto: LENNART REHNMAN

Ett hundratal personer greps i helgen i Saudiarabien.

En av de gripna är Preems ägare Mohammed Al Amoudi, skriver Dagens Industri.

–  Vi har inte fått någon information om att det har riktats några anklagelser mot honom, säger Niclas Brantingson, presschef på Preem, till Expressen.

Det svenska olje- och bensinföretaget Preems ägare och styrelseordförande Mohammed Al Amoudi är en av de drygt ett hundra personer som greps i Saudiarabien i helgen, avslöjar Dagens Industri.

Niclas Brantingson, presschef på Preem, bekräftar för Expressen:

– Vi kan bekräfta att han är en av de här cirka hundra personerna som har omhändertagits och satts i husarrest på hotell Ritz Carlton i Saudiarabien, i avvaktan på ytterligare förhör.

"Vi följer detta noga"

Utöver att Mohammed Al Amoudi sitter på hotell Ritz Carlton i huvudstaden Riyadh är inte mycket känt.

– Det är den information som vi har fått och som känner till helt enkelt. Vi följer detta noga och bevakar det. Vi har inte fått någon information om att det har riktats några anklagelser mot honom utan han är, såvitt vi har fått information om, enbart omhändertagen för att hållas för förhör, säger Niclas Brantingson.

Preem-ägaren Mohammed Al-Amoudi med Kung Carl XVI Gustaf på ett besök 2007.
Foto: LENNART REHNMAN

Ny antikorruptionsenhet slog till

Det var sent på lördagen som Saudiarabiens kung Salman meddelade bildandet av en särskild antikorruptionskommitté under ledning av kronprins Mohammed bin Salman. 

Enligt statliga tv-kanalen Al Arabiya greps dussintals framstående saudier som elva prinsar, fyra sittande ministrar och dussintals före detta ministrar.

Före detta finansministern Anders Borg är oroad över utvecklingen i regionen och skrev på Facebook:

– Saudiarabien är viktigt för stabiliteten i Mellanöstern. Den nuvarande krisen kan bara bli avhjälpt med hjälp av breda ekonomiska reformer.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!