Abdullah, eller Abbe som han kallas, är praktikant och spelas av Ahmad Khan Mahmoodzada som tidigare spelat huvudrollen i filmen "Flyga drake". Han kom till Sverige som flykting från Afghanistan 2012. Foto: Ica.Abdullah, eller Abbe som han kallas, är praktikant och spelas av Ahmad Khan Mahmoodzada som tidigare spelat huvudrollen i filmen "Flyga drake". Han kom till Sverige som flykting från Afghanistan 2012. Foto: Ica.
Abdullah, eller Abbe som han kallas, är praktikant och spelas av Ahmad Khan Mahmoodzada som tidigare spelat huvudrollen i filmen "Flyga drake". Han kom till Sverige som flykting från Afghanistan 2012. Foto: Ica.
Ica är, enligt Dagens media, Sveriges största annonsör – och introduktionen av Abdullah som karaktär är medveten för att påverka i frågan om invandring och integration. Foto: Ica.Ica är, enligt Dagens media, Sveriges största annonsör – och introduktionen av Abdullah som karaktär är medveten för att påverka i frågan om invandring och integration. Foto: Ica.
Ica är, enligt Dagens media, Sveriges största annonsör – och introduktionen av Abdullah som karaktär är medveten för att påverka i frågan om invandring och integration. Foto: Ica.

Praktikanten Abdullah är Icas nya tv-stjärna

Publicerad

Här är Icas nya reklamfilmsstjärna: Praktikanten Abdullah.

Karaktären är ett led i Icas arbete för att påverka invandringsdebatten.

– För oss är det viktigt att skildra förändringar som händer ute i samhället, säger Mats Liedholm, marknadsdirektör på Ica, till branschtidningen Dagens Media.

Branschtidningen Dagens Media rapporterar om att Ica på söndagskvällen rullar ut sin nya reklamfilm, där den nya karaktären Abdullah syns.

Abdullah, eller Abbe som han kallas, är praktikant och spelas av Ahmad Khan Mahmoodzada som tidigare spelat huvudrollen i filmen "Flyga drake". Han kom till Sverige som flykting från Afghanistan 2012.

– För oss är det är viktigt att skildra de förändringar som händer ute i samhället och i våra butiker, säger Mats Liedholm, marknadsdirektör på Ica, till Dagens Media.

Ica är, enligt Dagens media, Sveriges största annonsör – och introduktionen av Abdullah som karaktär är medveten för att påverka i frågan om invandring och integration.

"Spännande och relevant"

Ica vill också, genom filmen, berätta om sitt stora mottagande av praktikanter med utländsk bakgrund. Mats Liedholm säger till Dagens media att Ica under 2015 tog emot över 1 000 praktikanter med utländsk bakgrund.

– Jag tror också att Ahmad kan bidra till att filmerna fortsätter att kännas spännande och relevanta och att de även i fortsättningen ska spegla de förändringar som sker ute i samhället och i våra butiker, säger Mats Liedholm till Dagens media.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen