Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Postnords krisplan: Så ska julens paket klaras

Näthandeln ökar för varje år och kommer i år uppgå till 6,4 miljarder kronor, enligt en prognos. Det är en ökning med nästan en miljard kronor från i fjol.Foto: Mikael Andersson / TT NYHETSBYRÅN
Nästa vecka är startskottet för julhandeln, med Black Friday och julskyltning på bland annat NK i Stockholm.Foto: Henrik Montgomery / TT NYHETSBYRÅN
Postnord har under året fått hård kritik för bland annat sin pakethantering.Foto: Claudio Bresciani / TT NYHETSBYRÅN

Postnord laddar upp för den anstormande julhandeln.

I ett försök att klara den växande e-handeln anställer nu bolaget tusentals nya medarbetare.

– Jag tror att det kommer att bli en riktig rekordjul, säger Carin Blom på Postnord.

Det problemtyngda och hårt kritiserade Postnord trappar nu upp för att klara julhandeln. Förväntningarna är skyhöga – svenskarna uppskattar att de kommer att handla julklappar för totalt 20 miljarder kronor.

I år väntas också handeln på nätet öka med 14 procent.

– De rekordstora e-handelsvolymerna ställer stora krav på hela leveranskedjan, från säljare till köpare, skriver Postnord i ett pressmeddelande.

För att klara rushen presenterar bolaget nu något av en krisplan för att. Postnord anställer 2 800 extra medarbetare runtom i landet, samtidigt som man inför lördagsleveranser och ett förstärkt ombudsnät.

 

LÄS MER: Bästa tipsen inför årets Black Friday

 

Julhandeln startar under Black Friday

Startskottet är redan fredag nästa vecka, då det är dags för Black Friday. Den stora rean sätter fart både på planeringen och på handeln inför julen.

– Vi har förberett oss inför julen under hela året för att möta de snabba omställningar som volymökningarna innebär, säger Anders Holm, chef för Postnord Sverige, i ett pressmeddelande.

Enligt honom kommer antalet leveranser slå rekord i år.

Detta sätter stor press på Postnord, som har kritiserats för sin hantering av paket tidigare. Men det kräver också att kunderna packar sin paket på rätt sätt.

 

LÄS MER: Postnord larmar om kinesisk brevskörd

 

– För att underlätta leveranserna är det viktigt att tänka på att emballera rätt och att vara ute i god tid, särskilt om du beställer varor från utlandet, säger Anders Holm i pressmeddelandet.

Postnord tror på rekordjul

När Postnord nyligen släppte sin E-barometer visade den på höga förhoppningar från e-handelsföretagen.

Då pratade Carin Blom, som analyserar detaljhandel på Postnord, om en rekordjul.

– E-handlarna är hoppfulla och konsumenterna verkar köpglada, vilket gör att e-handeln definitivt kan visa upp en stark slutspurt och nå den satta prognosen, säger hon i en kommentar.

 

Carin Blom.Foto: Pressbild

 

LÄS MER: Postnords siffror – från dåliga till usla

 

I slutet av oktober kom Postnord med sin senaste kvartalsrapport. Den visade dystra siffror. Omsättningen minskade med tre procent och totalt har bolaget gått back med nästan en halv miljard under årets första nio månader. Men det är främst den danska delen av bolaget som blöder.

 

Tips till dig som konsument

Beställ i god tid – särskilt från utlandet.

Hämta ut ditt paket eller dina paket så snart som möjligt. Det underlättar för ombudet.

Skicka dina julklappar i god tid.

Skickar du till barn? De behöver visa giltig legitimation för att hämta ut paket. Överväg om det är bättre att skicka paket till föräldrarna.

Var noga med att emballera på ett bra sätt.

Källa: Postnord

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!