Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Postkodlotteriet – en pengamaskin i Sverige

På grannyrorna delas miljonsummor ut till svenskarna som köpt lotter.Foto: Postkodlotteriet

En lotterijätte som gör en superinsats för civilsamhället eller en lotterijätte som hittat det ultimata sättet att kapitalisera på välgörenhet? 

Postkodlotteriet omsätter enorma summor. Och sedan starten 2005 har svenska lottköpare bidragit med flera miljarder kronor till ideella organisationer. 

Samtidigt har toppcheferna miljonlöner, intäkter slussas till ägarkoncernen i Nederländerna och hundratals miljoner läggs på marknadsföring och försäljning – varje år.

Här är sanningen bakom Postkodlotteriets succé i Sverige.

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Jonas Noreens unika analys av V75-loppen

PREMIUMANALYSEN: 30 000 tecken om helgens heta V75-omgång

Han kan fälla favoriten i heta fyraåringsduellen

V75 JÄGERSRO: √ Bästa spikarna √ Skrällarna √ Avslagen

Löpcoachen: Så lätt klarar du 5 km – på några veckor

Unika träningsprogram: ”Enkelt om du tränar på rätt sätt”