Positiva resultat i Axfoods kvartalsrapport

Axfood har släppt delårsrapporten för det andra kvartalet.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood.
Foto: STEFAN NILSSON

Axfood visar på positiva resultat i sin delårsrapport för det andra kvartalet.

Koncernens omsättningstillväxt uppgick i 6,7 procent under kvartalet och rörelseresultatet landar på 601 miljoner kronor.

”Willys och Axfood Snabbgross utmärker sig särskilt positivt”, uppger vd och koncernchef Klas Balkow i ett pressmeddelande.

Axfoods delårsrapport för det andra kvartalet visar på bättre resultat än väntat. Koncernen rapporterar ett rörelseresultat om 601 miljoner kronor, där 585 miljoner kronor var väntat. Under samma kvartal i fjol blev vinsten 545 miljoner kronor.

Samtidigt landar Axfoods nettoomsättning på 13 miljarder kronor, vilket är en ökning på 6,7 procent jämfört med motsvarande period förra året. Rörelsemarginalen beräknas ha ökat med 4,6 procent, där 4,5 procent var väntat.

Enligt Axfoods vd och koncernchef, Klas Balkow, har Willys och Axfood snabbgross utmärkt sig särskilt positivt för omsättningstillväxten. Den positiva tillväxten syns även online, där Axfood har växt med 37 procent.

Butiksnätverket växer och uppgraderas och det är med glädje vi ser att varje ny butik välkomnas av en ständigt växande och lojal kundkrets” kommenterar Klas Balkow i pressmeddelandet.

Stora investeringar under 2019

Det starka resultatet ses också som positivt med tanke på Axfoods investeringar under året. 2019 väntas investeringarna uppgå i mellan 1 500 till 1 600 miljoner kronor.

Vi levererar ett rörelseresultat för kvartalet som överstiger förra årets starka resultat även utan effekten från IFRS 16. Det är glädjande särskilt mot bakgrund av att vi samtidigt fortsätter att investera i ett flertal offensiva framtidssatsningar som kortsiktigt belastar resultatet men som vi över tid är fullt förvissade om att de kommer bidra till vår fortsatt lönsamma tillväxt”, uppger Klas Balkow i pressmeddelandet.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!