Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polarbröd satsar hundratals miljoner på en helt ny fabrik

Samtliga kollektivanställda varslas.
183 miljoner satsas på ny fabrik efter branden.Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Koncern-vd Karin Bodin.Foto: JENS ÖKVIST / TT / TT NYHETSBYRÅN
Fabriken brann ner i augusti.Foto: RÄDDNINGSTJÄNSTEN PITEÅ-ÄLVSBYN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Polarbröds fabrik i Älvsbyn totalförstördes i den kraftiga branden i augusti.

Nu satsas 183 miljoner på en ny fabrik – där man hoppas kunna baka bröd inom ett år.

– Vi har hittat ett sätt att komma i gång snabbare än väntat med första etappen av bageriet, säger Polarbröds vd Anders E Johansson i ett pressmeddelande.

Den 23 augusti rasade branden i Polarbröds klassiska fabrik i Älvsbyn. 

Bolagets utredning visar att deg troligtvis börjat brinna i ugnen och sedan transporterats till svalbanan, som då fattade eld.

Efter det har 131 personer har varslats från fabriken.

Nu meddelar Polarbröd att man investerar 183 miljoner kronor i ett nytt bageri i Älvsbyn, där målet är att man ska kunna baka igen redan om ett år. 

”Historiskt för oss”

– Detta är historiskt för oss. Jag är glad och stolt över att vi kunnat vara så snabba att projektera denna första etapp. Vi kommer att jobba vidare med de kommande stegen i det nya Polarbageriet så snart vi kan, och se hur vi ta vara på alla erfarenheter och bygga ett hållbart och människovänligt bageri för framtiden. Det här är bara början, säger Polarbröds styrelseordförande och koncern-vd Karin Bodin i ett pressmeddelande. 

Den första bagerilinjen kommer att betyda jobb för runt 25 medarbetare, enligt Polarbröd. 

Man investerar också 13.6 miljoner kronor i Polarbröds andra bageri i Bredbyn i Ångermanland för att kunna öka produktionen där, vilket ska kunna betyda jobb för 18 personer.

Chocken var stor i Älvsbyn efter branden.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!