Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pokémon Go får grönt ljus i Kina – efter 1,5 år

Pokémon Go blev snabbt ett fenomen när det släpptes under sommaren 2016 och fick på ett par veckor 30 miljoner användare. Foto: FOTO FRÅN TV4 / TV4
För att utländska företag ska kunna etablera sig i Kina krävs tt de först har ett partnerskap med ett kinesiskt bolag. På bilden sammanträder Kinas kommunistparti i en kongress under oktober förra året. Foto: JU PENG / XINHUA/AVALON.RED B950
Ett av Pokémon-monstren, Pikachu. Foto: FOTO FRÅN TV4 / TV4

Över ett år efter Pokémonfeber bröt ut i resten av världen har spelet fått tillåtelse att lanseras i Kina. 

Beskedet kommer samtidigt som utvecklarna bakom succén är på väg att släppa ett nytt augmented reality-spel – med trollkarlen Harry Potter i huvudrollen. 

Det senkomna släppet av Pokémon Go i Kina, med cirka 1,4 miljarder invånare, har att göra med bolagsregler i landet, berättar Taiwan News

För att utländska företag ska kunna etablera sig krävs nämligen att de först har ett partnerskap med ett kinesiskt bolag. Och nu har ett ett sådant partneravtal slutits mellan Pokémon Gos utvecklare Niantic och det kinesiska it-företaget Net Ease. 

LÄS MER: Sony störst på avancerad VR

Harry Potter ska axla manteln efter monstren i Pokémon

Det innebär att även kineserna kommer kunna jaga monster med sina smarttelefoner när spelet släpps under början av 2018. 

Samtidigt befinner sig Niantic i slutfasen på utvecklingen av ett Harry Potter-baserat spel med samma upplägg: Wizards Unite, som ska släppas senare under året. 

Pokémon Go blev snabbt ett fenomen när det släpptes under sommaren 2016 och fick på ett par veckor 30 miljoner användare. 

LÄS MER: Redardrottning och tv-spelskung tjänade bäst

Uppgift till CNN: Ryska intressen vill påverka genom Pokémon

I oktober rapporterade CNN att ryska intressen ska ha använt sig av Pokémon Go för att öka spänningar och oroligheter i USA och i förlängningen påverka det amerikanska presidentvalet 2016. 

Detta genom ett konto på forumet Tumblr som organiserade en tävling i spelet. Deltagarna uppmanades att besöka platser där polisbrutalitet hade ägt rum. De tävlande skulle sedan ge sina Pokémons namnet efter offren. Som exempel gavs namnet ”Eric Garner”, en svart man som dog efter att ha strypts till döds av en New York-polis. 

 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!