Pokémon Go blev snabbt ett fenomen när det släpptes under sommaren 2016 och fick på ett par veckor 30 miljoner användare. Foto: FOTO FRÅN TV4 / TV4Pokémon Go blev snabbt ett fenomen när det släpptes under sommaren 2016 och fick på ett par veckor 30 miljoner användare. Foto: FOTO FRÅN TV4 / TV4
Pokémon Go blev snabbt ett fenomen när det släpptes under sommaren 2016 och fick på ett par veckor 30 miljoner användare.  Foto: FOTO FRÅN TV4 / TV4
För att utländska företag ska kunna etablera sig i Kina krävs tt de först har ett partnerskap med ett kinesiskt bolag. På bilden sammanträder Kinas kommunistparti i en kongress under oktober förra året. Foto: JU PENG / XINHUA/AVALON.RED B950För att utländska företag ska kunna etablera sig i Kina krävs tt de först har ett partnerskap med ett kinesiskt bolag. På bilden sammanträder Kinas kommunistparti i en kongress under oktober förra året. Foto: JU PENG / XINHUA/AVALON.RED B950
För att utländska företag ska kunna etablera sig i Kina krävs tt de först har ett partnerskap med ett kinesiskt bolag. På bilden sammanträder Kinas kommunistparti i en kongress under oktober förra året.  Foto: JU PENG / XINHUA/AVALON.RED B950
Ett av Pokémon-monstren, Pikachu. Foto: FOTO FRÅN TV4 / TV4Ett av Pokémon-monstren, Pikachu. Foto: FOTO FRÅN TV4 / TV4
Ett av Pokémon-monstren, Pikachu. Foto: FOTO FRÅN TV4 / TV4

Pokémon Go får grönt ljus i Kina – efter 1,5 år

Publicerad

Över ett år efter Pokémonfeber bröt ut i resten av världen har spelet fått tillåtelse att lanseras i Kina. 

Beskedet kommer samtidigt som utvecklarna bakom succén är på väg att släppa ett nytt augmented reality-spel – med trollkarlen Harry Potter i huvudrollen. 

Det senkomna släppet av Pokémon Go i Kina, med cirka 1,4 miljarder invånare, har att göra med bolagsregler i landet, berättar Taiwan News

För att utländska företag ska kunna etablera sig krävs nämligen att de först har ett partnerskap med ett kinesiskt bolag. Och nu har ett ett sådant partneravtal slutits mellan Pokémon Gos utvecklare Niantic och det kinesiska it-företaget Net Ease. 

LÄS MER: Sony störst på avancerad VR

Harry Potter ska axla manteln efter monstren i Pokémon

Det innebär att även kineserna kommer kunna jaga monster med sina smarttelefoner när spelet släpps under början av 2018. 

Samtidigt befinner sig Niantic i slutfasen på utvecklingen av ett Harry Potter-baserat spel med samma upplägg: Wizards Unite, som ska släppas senare under året. 

Pokémon Go blev snabbt ett fenomen när det släpptes under sommaren 2016 och fick på ett par veckor 30 miljoner användare. 

LÄS MER: Redardrottning och tv-spelskung tjänade bäst

Uppgift till CNN: Ryska intressen vill påverka genom Pokémon

I oktober rapporterade CNN att ryska intressen ska ha använt sig av Pokémon Go för att öka spänningar och oroligheter i USA och i förlängningen påverka det amerikanska presidentvalet 2016. 

Detta genom ett konto på forumet Tumblr som organiserade en tävling i spelet. Deltagarna uppmanades att besöka platser där polisbrutalitet hade ägt rum. De tävlande skulle sedan ge sina Pokémons namnet efter offren. Som exempel gavs namnet ”Eric Garner”, en svart man som dog efter att ha strypts till döds av en New York-polis. 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen