Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pia Kinhult vald till ny styrelseordförande

"– Jag har lång politisk erfarenhet och bakgrund som småföretagare. Det tar jag med mig i arbetet med Skattebetalarna", säger Pia Kinberg, ny styrelseordförande för Skattebetalarna.
Foto: Rickard Nilsson

Pia Kinhult har valts till ny styrelseordförande för Skattebetalarna.

– Skattebetalarna har återigen en viktig roll att spela i samhällsdebatten. Jag tackar ödmjukast för att jag nu får möjlighet att fortsätta utveckla Skattebetalarna som en stark opinionsbildare, säger hon i ett pressmeddelande.

Pia Kinhult är strategisk rådgivare åt forskningsanläggningen European Spallation Source ERIC (ESS) i Lund och har varit regionråd och regionstyrelsens ordförande i Skåne.

Tidigare har Kinhult bland annat varit i moderat kommunfullmäktigeledamot i Ängelholm, där hon också var en av författarna till ett kommunalpolitiskt idéprogram som föreslog att kommunalskatten skulle sänkas till sex kronor.

Pia Kinhult: "Lång erfarenhet"

På årsstämman i Stockholm på tisdagen valdes hon till ny ordförande för Skattebetalarna.

Kinhult kommenterar utnämningen i ett pressmeddelande:

– Jag har lång politisk erfarenhet och bakgrund som småföretagare. Det tar jag med mig i arbetet med Skattebetalarna, säger hon.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!