Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pewdiepies mobilspel en succé

Felix ”Pewdiepie” Kjellbergs nya mobilspel ”Legends of the Brofist” är den mest nedladdade betalappen i 27 länder.
Foto: Robert Eklund

Felix ”Pewdiepie” Kjellbergs nya mobilspel ”Legends of the Brofist” är den mest nedladdade betalappen i 27 länder, skriver Breakit.

Rejäla intäkter har därmed redan börjat rulla in till Youtube–stjärnan, trots att spelet lanserades så sent som i fredags förra veckan.

”Legends of the Brofist” toppar i dag listan över betalappar i App store i 27 länder världen över, skriver Breakit, och hänvisar till statistik från dataföretaget App Annie.

Experter som sajten har pratat med berättar också att Pewdiepie troligtvis tjänar en miljon kronor om dagen på den nya framgången.

Annorlunda spel

Den svenske stjärnan har sedan tidigare gjort sig känd och blivit stormrik på att spela just datorspel i videoklipp som läggs upp på Youtube.  Förutom med ett nytt mobilspel är han också aktuell med en bok som lanseras i oktober.

Pewdiepie har även valt att slå sig in på spelmarknaden på ett något annorlunda sätt än sina konkurrenter. I stället för att spelaren kan köpa funktioner inuti appen, som exempelvis virtuella föremål och valuta, kostar "Legends of the Brofist" 49 kronor att ladda ner.

Och att många av hans fans var snabba på pucken råder det ingen tvekan om.

LÄS OCKSÅ: Pewdiepie lanserar mobilspelet "Legend of the Brofist"

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!