Under 2016 gästade Mikael Persbrandt det populära tv-programmet ”Skavlan”. Foto: OLLE SPORRONGUnder 2016 gästade Mikael Persbrandt det populära tv-programmet ”Skavlan”. Foto: OLLE SPORRONG
Under 2016 gästade Mikael Persbrandt det populära tv-programmet ”Skavlan”. Foto: OLLE SPORRONG
Mikael Perbrandt är känd för sin roll som Gunvald Larsson i filmerna om Martin Beck som spelas av Peter Haber. Foto: FOTO: NORD FILM/TV4Mikael Perbrandt är känd för sin roll som Gunvald Larsson i filmerna om Martin Beck som spelas av Peter Haber. Foto: FOTO: NORD FILM/TV4
Mikael Perbrandt är känd för sin roll som Gunvald Larsson i filmerna om Martin Beck som spelas av Peter Haber. Foto: FOTO: NORD FILM/TV4

Persbrandts bolag tappade i vinst 2016

Publicerad

Mikael Perbrandts bolag Cambo Productions drog in över 4,5 miljoner kronor förra året.

Men själv valde skådespelaren att ta ut mindre i lön än året innan, skriver DI.

Skådespelaren Mikael Persbrandt håller inte bara på med film och teater. Han driver också sitt eget bolag – Cambo Productions. Bolaget sysslar med att hyra ut skådespelare och hade förra året en miljonomsättning, skriver Dagens Industri. 

Bolagets enda anställda är Mikael Persbrandt själv. Han tog ut en lön på totalt 540 000 kronor under förra året. Året innan tog han ut drygt 620 000 kronor.

Mikael Persbrandt sitter i styrelsen tillsammans med sin tidigare sambo skådespelerskan Maria Bonnevie. Under förra året tog de inte ut någon ersättning för sitt engagemang i bolaget.

Omsättningen minskade under 2016

Omsättningen för bolaget landade under förra året på 4,6 miljoner kronor. Det är två miljoner kronor mindre än under det föregående året, då omsättningen låg på 6,6 miljoner kronor.

Även resultatet blev sämre än förra året. Resultatet efter skatt för 2016 är 412 000 kronor. Motsvarande siffra för föregående år var 1,1 miljoner kronor. Totalt handlar det alltså om ett tapp på 688 000 kronor.

Persbrandts sista år som Gunvald Larsson

För många är nog Mikael Persbrandt mest känd för sin roll som den folkkäre – men aggressive – Gunvald Larsson i filmerna om kommissarie Martin Beck. Men under 2016 släpptes också den sista Beck-film som Mikael Persbrandt kommer att medverka i. Filmen heter också just ”Beck – Gunvald”.

Under 2016 medverkade också Mikael Persbrandt i Netflix-filmen ”Belägringen av Jadotville”. Där gestaltar han den svenske diplomaten Dag Hammarskjöld, som var FN:s generalsekreterare från år 1953 fram till sin död i september 1961.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen