Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Per Holknekt: ”Jag bara brände hundra miljoner”

Per Holknekt intervjuas i ”Direkt med Niklas Svensson”, där berättar han bland annat om pengar, investeringarna och skilsmässan.
Per Holknekt intervjuas av Niklas Svensson.Foto: expressen
Per Holknekt.Foto: expressen

Entreprenören Per Holknekt, 59, är tillbaka med ny klädkollektion och en bok.

Nu berättar han om alla pengar han brände på fester och vänner efter succén med sitt gamla varumärke Odd Molly.

– Det försvann säkerligen uppemot 100 miljoner kronor. Det flög, men jag hade roligt, säger Holknekt i ”Direkt med Niklas Svensson” på Expressen TV.

Per Holknekt har befunnit sig i en berg-och-dal-bana under stora delar av sitt liv. Född i Falun, son till en polis och en lärarinna.

Drog till Kalifornien i 20-årsåldern och blev världsmästare i skateboard.

Kom hem till Sverige och hade stora personliga problem vilket slutade med att han blev hemlös. Fick revansch genom tv-succén i dokusåpan ”Big brother”, och blev sedan förmögen på nystartade klädmärket Odd Molly.

”Många ville dela min plånbok”

Holknekt tjänade massor och spenderade massor. Pengarna drog till sig människor han trodde var vänner, säger entreprenören i ”Direkt med Niklas Svensson”.

– Det kom en viss sorg ur det där när jag förstod att människor kanske inte bara ville ha mig. Många ville dela på min plånbok.

Han gjorde av med ”uppemot 100 miljoner” på fester och annat. 50-årsfesten gick till exempel inte av för hackor.

– Jag gav bort så mycket och skämde borta mina vänner och bekanta. När jag hade 50-årskalas flög jag in 272 gäster från hela världen. Jag tänkte att det var dags att ge tillbaka till alla människor som tidigare hjälpt mig att komma tillbaka.

Festandet hade en baksida och i dag har Holknekt en kluven inställning till alkohol.

– Alkoholen har spelat en stor roll i mitt liv. I början ville den mig väl, men sedan skiftade den karaktär och blev som en dolk i ryggen, säger han och fortsätter:

– Nog saknar jag att kunna sitta ned med polarna och ta en öl. Men det är ingen bra idé. Jag är 59 och har lärt mig läxan.

Efter den uppmärksammade skilsmässan från artisten Lena Philipsson levde Per Holknekt som singel. I dag är han gift igen, för fjäre gången i ordningen. Nya kärleken heter Linda och jobbar på bank. Tillsammans har de dottern Carla, 2.

Skriver bok på Stordalens förlag

Entreprenören Holknekt har också dragit i gång ny klädsatsning. Märket kallas Inkletters och beskrivs som ”världens minsta modekollektion”. Utmärkande för varumärket är även att man vägrar näthandel.

– Jag vurmar för de små butikerna och håller nätjättarna utanför, förklarar Holkenekt i tv-intervjun.

I dagarna blev det även känt att han ska skriva en bok på Vingägaren Petter Stordalens förlag Strawberry Publishing. Det blir en businessbok ”på obstinat prosa”.

– Jag har tagit hjälp av en kvinna vid London business school, avslöjar Holknekt.

 

Ekonominyheter ser du på Di TV:

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!