Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Per Bolund KU-anmäls för uttalande om Swedbank

Finansmarknadsministern Per Bolund anmäls till Konstitutionsutskottet.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Finansmarknadsministern Per Bolund (MP) anmäls nu till Konstitutionsutskottet för uttalanden om att Swedbank kan slippa maxstraff i USA, skriver Di.

 – Det vore helt galet om en minister spekulerade i eventuella sanktionsavgifter mot i det här fallet Swedbank, säger moderaten Mattias Karlsson, som ligger bakom anmälan, till tidningen.

Det var i november i år som Per Bolund i en intervju med Di sa att det är osannolikt att Swedbank kommer att straffas med det allra hårdaste straffet i USA efter penningtvättsskandalen, som landets myndigheter utreder.

Nu har den moderate riksdagsledamoten Mattias Karlsson KU-anmält finansmarknadsministern.

– Det vore helt galet om en minister spekulerade i eventuella sanktionsavgifter mot i det här fallet Swedbank, säger Mattias Karlsson.

Per Bolund KU-anmäls av moderat

Han menar att uttalandet kan påverka Swedbanks aktiekurs.

– Läser man artikeln är det väldigt tydligt att han har information som ingen annan på marknaden har, säger Mattias Karlsson till Di.

Flera amerikanska myndigheter utreder Swedbank för misstänkt penningtvätt i Baltikum. Per Bolund har sagt till Di att svenska regeringen för samtal med USA om utredningarna.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!