Sveriges pensionärer fick sina orange kuvert redan i januari. Nu skickas kuverten ut till resten av befolkningen, från norr till söder. Foto: TT/PensionsmyndighetenSveriges pensionärer fick sina orange kuvert redan i januari. Nu skickas kuverten ut till resten av befolkningen, från norr till söder. Foto: TT/Pensionsmyndigheten
Sveriges pensionärer fick sina orange kuvert redan i januari. Nu skickas kuverten ut till resten av befolkningen, från norr till söder. Foto: TT/Pensionsmyndigheten
Nu kommer de orange pensionskuverten. Här kan du se när de delas ut där du bor.Nu kommer de orange pensionskuverten. Här kan du se när de delas ut där du bor.
Nu kommer de orange pensionskuverten. Här kan du se när de delas ut där du bor.
Myndighetens pensionsexpert Monica Petersson. Foto: Daniel RoosMyndighetens pensionsexpert Monica Petersson. Foto: Daniel Roos
Myndighetens pensionsexpert Monica Petersson. Foto: Daniel Roos

Lista: Då får du ditt orange kuvert

Publicerad

Nu kommer de orange pensionskuverten. Här kan du se när de delas ut där du bor.

Samtidigt skickar Pensionsmyndigheten ut experter till gallerior och centralstationer för att svara på frågor och hjälpa till med pensionsprognoser.

Sveriges pensionärer fick sina orange kuvert redan i januari. Nu skickas kuverten ut till resten av befolkningen, från norr till söder. Den 21 mars ska alla ha fått sina kuvert.

På listan nedan kan du se när kuverten delas ut i ditt län. För den som har avbeställt kuvertet och i stället bett om att få ett digitalt utskick kommer beskedet något tidigare.

 

LÄS OCKSÅ: Valet som ger dig bäst pension

 

Monica Petterssons råd

Under utskicksperioden reser orangeklädda experter från Pensionsmyndigheten runt i landet för att svara på frågor. Du hittar dem i gallerior, matbutiker och centralstationer. De har redan hunnit med Gällivare, Skellefteå och Arvidsjaur och i morgon finns de i Haparanda, Umeå och Lycksele. De fortsätter sedan söderut, här kan du se när de besöker din hemort. Pensionsmyndigheten håller också extra öppet på telefon under samma period.

Myndighetens pensionsexpert Monica Pettersson påminner samtidigt om att inte låta dig luras av oseriösa försäljare som vill hjälpa dig att byta fonder i PPM.

"Jag har sagt det förut och jag upprepar det igen – logga aldrig in med ditt mobila Bank-ID på någon annans uppmaning" skriver hon i sin blogg.

Om du misstänker att du har drabbats kan man kontakta Pensionsmyndigheten och få hjälp att göra en polisanmälan.

 

LÄS OCKSÅ: Få fart på din partners pension

 

Följ Dina Pengar på Twitter och Dina Pengar på Facebook där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen