Ulf Kristersson upprepar Fredrik Reinfeldts devis om att fler ska jobba längre. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Ulf Kristersson upprepar Fredrik Reinfeldts devis om att fler ska jobba längre.  Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Kristersson vill få fler att jobba till 75: "Rätt signal"

Publicerad

Ulf Kristersson upprepar Fredrik Reinfeldts devis om att fler ska jobba längre. 

Alla bör också vara beredda på att som äldre byta karriär.
Det säger M-ledaren till Aftonbladet.

– Det var helt rätt signal när Fredrik Reinfeldt sa att vi måste jobba till 75, säger han till tidningen.

Tidigare moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt hade rätt när han sa att vi i framtiden måste jobba till 75. 

Det säger nu M-ledaren Ulf Kristersson till Aftonbladet.  

– Medan han var lite bekymrad över hur det föll ut så var jag själv ganska entusiastisk. Det var rätt signal. Om vi lever så länge som vi gör nu så måste vi tänka till ganska rejält och det kommer att få konsekvenser, säger han till tidningen.

Måste vara beredd att skola om sig

Han menar att alla också måste vara beredda skola om sig på ålderns höst. En omställning som kräver mycket från samhället, till exempel en omställning av pensionssystemet och studiemedelssystemet, anser Kristersson. 

 Men det skulle också ställa höga krav på individen, till exempel att hålla sig i fysisk god form. 

– Om du är lastbilschaufför och gillar ditt jobb, vad ska du då göra mer än sitta still och köra din lastbil så att du kan ha det här jobbet i många år?

Själv är Kristersson gammal gymnast men ägnar sig numera mest åt löpning, helst flera gånger i veckan.

Tror inte på storkoalition

Moderatledaren har nu suttit drygt tre månader på sin post. Mycket kommer under valåret att handla om vad som ska hända efter valet. Han tror dock inte på någon koalition mellan S och M. 

– Storkoalitioner, i praktiken samlingsregeringar, ska man spara till riktiga krislägen. Men sådana saker kan ju hända i framtiden. Ibland finns det en överdriven förväntan på vad en sådan koalition kan åstadkomma, säger han till tidningen. 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen