Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Solidars pensionsbolag byter namn till Eterum

Solidars rådgivningsverksamhet ska byta namn till Eterum, kan Expressen berätta.

Solidars fondbolag utreds av Pensionsmyndigheten, och fonderna har tills vidare köpstoppats.

Solidar Pension har ansökt hos Finansinspektionen om att få byta namn till Eterum AB. Bolaget bedriver rådgivningsverksamhet inom Solidar-koncernen. 

Varför gör ni namnbytet?

– Jag kan bara bekräfta att vi har skickat in ansökan för att byta namn, säger Niclas Fredrikson, vd för Solidar Pension. 

Pensionsmyndigheten köpstoppade i december nio fonder från koncernens fondbolag, Solidar fonder. Myndigheten utreder nu om bolaget har följt det samarbetsavtal som gäller för fondtorget i premiepensionen. 

 

LÄS MER: Grattis, soffliggare - din PPM-fond ökade rejält 

Byter rådgivningsverksamheten namn med anledning av att fondbolaget Solidar nu utreds? 

– Det kan jag inte kommentera, säger Niclas Fredrikson. 

När Solidars fonder köpstoppades hade fonderna totalt 130 000 sparare och 18 miljarder i förvaltat kapital. Solidars koncernchef Roland Johansson kallade Pensionsmyndighetens beslut om köpstopp för "olyckligt". 

Jimmy Larsson Hagberg, presskontakt på Pensionsmyndigheten, kan inte gå in på närmare detaljer om myndighetens utredning. 

– Men vi väntar just nu på uppgifter från Solidar, det är status just nu. 

FRIDA BRATT: Man undrar – vem är PPM till för?

Annons: