Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fyra råd till dig när börsen skakar

ohanna Kull, sparekonom på Avanza.Foto: KARL GABOR / PRESSBILD
Även Sharon Lavie, familjeekonom på Ikano Bank, råder pensionsspararen i 60-årsåldern att se över sitt kapital och agera.Foto: Martin Olson/Ikano Bank / Ikano Bank
Stockholmsbörsen fortsatte ned på tisdagen och har backat över 16 procent på kort tid. En smäll som drabbar småsparare som inte har pengarna stående långsiktigt.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Stockholmsbörsen fortsatte ned på tisdagen och har backat över 16 procent på kort tid. En smäll som drabbar småsparare som inte har pengarna stående långsiktigt.

Även den som tänkt gå i pension de närmaste åren kan åka på en kalldusch.

– Men inte heller 60-åringen ska panikagera, du kommer ju sannolikt inte använda alla dina sparpengar i morgon eller direkt den dagen du fyller 65 år, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza.

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

De var fruktade gangsterledare – så lever de i dag

• Paradisbröllop • Får inte bo i Sverige • ”Finns inget jag ångrar idag”

Professorn: Därför sprids viruset så snabbt i världen

Forskarnas teorier om superspridarna • ”Måste vara ett stort antal”

Olsens kritik: ”Vad vet Tegnell som inte vi vet?”

Professorn ifrågasätter Sveriges taktik