"Felet" får nu sina konsekvenser för 43-åringen.
– Jag har åtalat mannen för skattebrott, säger kammaråklagare Thomas Hertz.
På straffskalan ligger fängelse på upp till två år.
Den pikanta historien om mannen som gömde en miljon på sin dåvarande hustrus lönekonto börjar egentligen redan 2013.
43-åringen tillhörde den lilla skara som fick del av ett penningregn på 60 miljoner kronor i förgrening av pensionshärvan. Pengar som ytterst kom från pensionssparare i PPM-systemet.
Den 12 april 2013 sattes det in nästan en miljon kronor på hustruns lönekonto i Swedbank vilket var något av jackpot eftersom kontot just den dagen hade ett underskott på drygt 17 000 kronor.
Pengarna kom från Springwell Group AB som ägde Oak Capital vilket var ett bolag som Allras föregångare Svensk Fondservice hade affärer med. Det var Oak Capital som skötte en stor del av Svensk Fondservice placeringar och som anklagas för att ha deltagit när pensionssparare från PPM–systemet, som placerat sina pengar via Svensk Fondservice (Allra), misstänks ha blivit lurade via olika avgifter.
Den nu åtalade 43-årige mannen satt våren 2013 i Springwells styrelse där även flera andra misstänkta i Allra–härvan också ingick i.
Pengarna kom från pensionsspararna
Den 12 april – samma dag som pengarna slussades in på hustruns konto – hölls bolagsstämma i numera likviderade Springwell. Det fanns bara en riktig punkt på dagordningen: nämligen en utdelning på 60 miljoner kronor till ägarna. Samtliga ägare var representerade.
– Pengarna kan egentligen sägas kom från pensionsspararna när de "mjölkades" på pengar i form av oskäligt höga avgifter, säger en person med insyn i polisutredningen.
Ewran Mersin fick 30 miljoner från Springwell
Närvarande vid stämman var bland annat Mattias Bengtsson, i dag efterlyst misstänkt för grovt penninghäleri och begärd utlämnad från Dubai, direktören Olle Markusson, (åtalad i Allra–härvan, men förnekar brott), en topptjänsteman i regeringskansliet som varit avstängd med full lön, den internationellt efterlyste Ewran Mersin, som senare skulle bli chef för Allras Dubai-verksamhet, fanns med per telefon, och den nu åtalade mannen.

Springwell var vid den här tidpunkten i april 2013 hundraprocentig ägare till Oak Capital. De 60 miljoner kronorna hade knappt tre veckor tidigare, den 25 mars 2013, delats ut från Oak Capital till Springwell.
43-åringen tillhörde de mindre aktieägarna med 200 aktier. Störste aktieägaren var Ewran Mersin med sina 4980 aktier via ECME Holding AB.
Protokollet avslöjar aktieutdelningen på 60 miljoner
Bolagsstämmoprotokollet avslöjar att stämman beslutade om en utdelning på 6 000 kronor per aktie och protokollet visar att han själv också närvarade vid stämman och röstat för utdelning.
Bolagsstämmans beslut den 12 april 2013 gav 43-åringen 1,2 miljoner kronor. Storägaren Ewran Mersin fick närmare 30 miljoner kronor på direkten och Mattias Bengtsson 16 miljoner kronor.

Drygt 200 000 av mannens utdelning betalade han vidare till en i styrelsen i form av återbetalning av lån.
43-åringen tog aldrig sin utdelning i sin deklaration för inkomståret 2013 och slapp därmed 300 000 i skatt.
Skatteverket gjorde upptäckten
I början av 2018 gjorde Skatteverket polisanmälan sedan man upptäckt hur 43-åringen gömt pengarna på ex-hustruns lönekonto i Swedbank.
Det var pengar från Oak Capital i form av en stor "utdelning/bonus", har ex-hustrun berättat för Ekobrottsmyndigheten.
Mannen själv har inte riktigt kunnat förklara varför han slussade pengarna till sin dåvarande hustrus konto.
– Det har blivit fel för jag har inte betalt skatt, är hans knaphändiga svar under förhöret.
Bokföringen förvarades i ett förråd
Det finns flera intressanta detaljer den stora Allra–utredningen med koppling till Springwell Group. En sådan är Springwells bokföring. Den beslagtogs av personal från Ekobrottsmyndigheten i ett hyrt utrymme i närheten av Bromma flygplats.
Expressen har förgäves sökt 43-åringen.
De är åtalade i Allra-härvan
• Allras grundare Alexander Ernstberger, 32, är åtalad för grovt mutbrott och tagande av muta våren 2012. Han satt häktad i sju veckor men släpptes i slutet av november 2017.
Ernstberger förnekar brott.
• David Persson Rothman, 37, medgrundare till Allra och dess föregångare Svensk Fondservice. Åtalad för grovt mutbrott och tagande av muta, brott brott samt grovt penningtvättsbrott.
• Olle Marcusson, 41, var ansvarig för Allras verksamhet i Luxemburg. Åtalad för medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grov bestickning, grovt givande av muta och grovt bokföringsbrott. Han häktades samtidigt som Ernstberger, men släpptes fri efter sex veckor.
Marcusson förnekar brott.
• Johan Bergsgård, 48, tidigare direktör inom Allra. Åtalad för grov trolöshet mot huvudman. Satt häktad i två veckor. Var förvaltare hos Svensk Fondservice 2012.
Han förnekar brott.
Misstänkta på flykt i Allra-härvan
• Ewran Mersin, 41, var chef för Allras kontor i Dubai. Befinner sig på flykt och har inte kunnat förhöras. Utpekas som något av arkitekten. Han är häktad i sin frånvaro misstänkt för grov trolöshet mot huvudman, men har via sin advokat förnekat brott. Efterlyst via Interpol. Misstänks uppehålla sig i Turkiet.
• Mattias Bengtsson, 40, också utpekad som en av nyckelpersonerna i Allra–härvan, var huvudägare i Oak Capital som bedrev kapitalförvaltning med Svensk Fondservice som den stora uppdragsgivaren. Häktad i sin frånvaro misstänkt för grovt penninghäleri. Gripen i Dubai och är begärd utlämnad. Han är också häktad i sin frånvaro misstänkt för grov bestickning.
Varken Mersin eller Bengtsson är åtalade eftersom de befinner sig på flykt och inte är hörda eller delgivna misstanke om brott.