Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Paul McCartneys exfru räddar svenska bolaget

Paul McCartney var medlem the Beatles, ett av tidernas mest framgångsrika band.
Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP
Foto: RENE MACURA / AP

Det svenska vegomärket ”Astrid och aporna” försattes i konkurs i början av året. Men nu räddas bolaget av entreprenören och tidigare fotomodellen Heather Mills. 

– Det hade varit en skandal att inte hjälpa det här innovativa bolaget, säger Mills, som går in som ny ägare, till Breakit.  

I slutet av februari i år sattes bolaget bakom det uppmärksammade vegomräket ”Astrid och aporna” i konkurs efter att bolaget haft problem med lönsamheten.

2017 omsatte bolaget 37,1 miljoner men gick back 3,3 miljoner kronor viket gjorde att man i fjol upprättade en kontrollbalansräkning.

Men två nya investerare räddar nu bolaget, skriver Breakit. Svenska techentreprenören Måns Ullerstam och entreprenören och före detta fotomodellen Heather Mills, som tidigare var gift med Paul McCartney, går genom sina respektive bolag in som ägare.

– Det hade varit en skandal att inte hjälpa det här innovativa bolaget att behålla sin starka position på marknaden, säger Heather Mills till Breakit. 

Heather Mills och Måns Ullerstam går in som ägare. Foto: Petrus Iggström

”Finns inga ursäkter längre”

Mills säger också att hon ser utsikterna som goda för varumärket, då det redan är igenkänt och är en bra produkt. Dessutom kommer kraven och medvetenheten att minska klimatutsläppen öka intresset för produkten, säger Mills. 

– Det är det som kommer att driva den stora förändringen. Ju mer det skalas upp i större massor desto mer valmöjligheter får vi, då finns det inga ursäkter längre, säger hon.

Produkterna ska återigen finnas i butik och en satsning på vegansk ost ska göras framöver. 

”Astrid och aporna” startade en vegetarisk butik i Malmö 2007, långt innan vegetarisk mat blev en trend.

När trenden sedan växte allt mer utvidgade man sitt koncept och startade flera verianter av köttliknande produkter som såldes på Ica, Coop och i Axfoods butiker efter ett avtal från 2014.

Se mer ekonominyheter i Di TV.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!