Parkeringskaos på Mall of Scandinavia

Folk på platsen har stått stilla på plan 4 i en halvtimme.
Foto: Läsarbild
”Garaget är just nu fullt”, meddelar Mall of Scandinavia vid 15.30-tiden på annandagen.
Foto: Läsarbild
Foto: ANN JONASSON

Många ville besöka Mall of Scandinavia när mellandagsrean satte i gång.

Under onsdagen är besökarna strandade i shoppinggallerians garage – och kan varken komma in eller ut därifrån.

– Vi har personal på plats och vi har tillsatt extra parkeringsvakter för att hjälpa våra besökare ut ur garaget på bästa sätt, säger Sophie Karls, centrumchef.

Mellandagsrean lockade många besökare till Mall of Scandinavia i Solna på annandag jul. Gallerians garage är helt fullt och besökarna har svårt att ta sig ut. En kund vittnar om att han sitter fast i parkeringshuset:

– Folk kommer inte ut från parkeringshuset. Vi har stått stilla på plan 4 i en halvtimme. Det är bilar i alla gångar som blockerar möjligheten för folk som vill in och parkera eller komma därifrån.

Bilder visar också långa bilköer utanför gallerian, som satt in extra parkeringsvakter för att råda bot på parkeringskaoset.

– Det är många besökare i Mall of Scandinavia i dag då mellandagsrean dragit i gång. Garaget är just nu fullt. Vi har personal på plats och vi har tillsatt extra parkeringsvakter för att hjälpa våra besökare ut ur garaget på bästa sätt, säger centrumchef Sophie Karls.

Rekommenderar kollektiva färdmedel

Mall of Scandinavia rekommenderar nu att man reser med kollektivtrafiken om man vill besöka gallerian.

"Det är mycket bilar i farten överlag så här i juldagarna vilket gör att det stoppar upp i trafiknätet runtom centrum och vidare ut på motorvägarna. Polisen har satt in resurser som styr trafiken runtom i Solna. Just nu slussas bilar in i garaget i takt med att andra åker ut. Vi har extrabemanning alla juldagar för att få det att flyta så bra som möjligt. Vi rekommenderar att de som kan väljer kollektiva transportmedel", skriver Sophie Karls i ett sms.