Det blir en stor chock för Sanne och Christoffer när de inser hur mycket de går back varje månad. Foto: TV3Det blir en stor chock för Sanne och Christoffer när de inser hur mycket de går back varje månad. Foto: TV3
Det blir en stor chock för Sanne och Christoffer när de inser hur mycket de går back varje månad. Foto: TV3
"Ekonomisk andnöd", säger Magnus hedman om situationen efter att han berättat att det är rekord under Lyxfällans tolv år. Foto: TV3"Ekonomisk andnöd", säger Magnus hedman om situationen efter att han berättat att det är rekord under Lyxfällans tolv år. Foto: TV3
"Ekonomisk andnöd", säger Magnus hedman om situationen efter att han berättat att det är rekord under Lyxfällans tolv år. Foto: TV3
Christoffer, 25. Foto: TV3Christoffer, 25. Foto: TV3
Christoffer, 25. Foto: TV3
Sanne, 27. Foto: TV3Sanne, 27. Foto: TV3
Sanne, 27. Foto: TV3
Christoffer bryter ihop av förtvivlan i programmet. Foto: TV3Christoffer bryter ihop av förtvivlan i programmet. Foto: TV3
Christoffer bryter ihop av förtvivlan i programmet. Foto: TV3

Vann en halv miljon kronor – spelade bort allt på en timme

Publicerad

Christoffer, 25, och Sanne, 27, i Ängelholm har gjort slut – men tvingas fortsätta bo ihop på grund av sin ekonomiska situation.

De går back med 80 000 kronor varje månad.

– Det här är ett otäckt Lyxfällan-rekord, säger expert Magnus Hedberg i torsdagens Lyxfällan.

Under de tolv år som programmet Lyxfällan har sänts har Magnus Hedberg aldrig hjälp några med en så ohållbar ekonomi som Christoffers och Sannes. 

De spenderar 108 500 kronor i månaden, är båda arbetslösa och går back med 80 000 kronor varje månad.

– Det här är ekonomisk andnöd. Vi har aldrig varit över 100 000 förut för någon, säger Magnus Hedberg.

För Sanne kom beskedet som en chock.

– Jag blev nästan äcklad av tanken att det var rekord, man tror inte riktigt att det är sant. Det fanns inte på världskartan att tro det, säger Sanne.

 

LÄS OCKSÅ: Big Brother-Hannas raseri i Lyxfällan 

Spelade bort en halv miljon

Problemen började för Christoffer efter att han fått ut 200 000 kronor i försäkringspengar. Han kunde köpa vad han ville och kände sig som en kung, beskriver han i programmet. 

När det det återstod 50 000 kronor började han spela på bettingsajter och när försäkringspengarna var slut hade han vant sig vid att leva slösaktigt och spela – så han började låna pengar. Nu har han ett tungt spelberoende, berättar han.

– En gång vann jag en halv miljon, men spelade jag bort det på en timme, berättar Christoffer i programmet.

Spelandet är ett sätt för Christoffer att inte behöva känna hur han egentligen mår – för han mår inte alls bra.

– Det började med att Sanne lämnade mig – det tog hårt på mig.

 

LÄS OCKSÅ: Bryter ihop när han inser hur skulderna växer 

”Ni har tagit varenda möbel”

Enligt Sanne började hennes problem på riktigt för ungefär två månader sedan då hon blev arbetslös. Hennes personliga skulder är inte lika stora som Christoffers, men samtidigt spenderar hon också lånade pengar på inredning, läppförstoringar och skräpmat. 

När tv-teamet tömmer lägenheten på möbler för att illustrera hur deras liv kommer se ut om de inte skärper sig och sedan ordnar en uppgörelse med en auktionsfirma som köper en stor del av möblerna – blir det för mycket för Sanne. 

Hon låser in sig i den tomma lägenheten.

– Kan man få vara i fred i två fucking sekunder i sin egen lägenhet där ni har tagit varenda jävla möbel! ropar Sanne till programledare och experten Magdalena Kowalczyk som står utanför dörren i trapphuset.

Inför programmet minns hon det fortfarande som en jobbig stund.

– Jag blev jättearg och jätteledsen. Det är möbler som är både arvegods och möbler som jag har kämpat hårt för att få, det är mina möbler, säger Sanne till Expressen.

Fotnot: Lyxfällan sänds på TV3 klockan 20.00 i kväll. Programmet kan även ses på Viafree. 

 

TECKEN PÅ SPELBEROENDE

Patrik Wincent, expert och programledare i Lyxfällan har berättat om egna erfarenheter av spelmissbruk i programmet. Här listar han kännetecken för en som är spelberoende:

• Man tänker ofta på spel

• Man ökar insatserna samtidigt som förlusterna blir större, man försöker vinna tillbaka förlorade pengar.

• Man misslyckas med att sluta spela

• Man spelar för att slippa tänka på andra problem

• Man ljuger för sina nära och kära om sitt spelande

• Man begår brott för att finansiera sitt spelande

• Man förlorar sociala kontakter

• Man lånar pengar för att kunna spela 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen