Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Paret har sparat 600 000 – på att resa runt jorden

Foto: Instagram
Foto: Privat / Instagram

Britt och Jay jobbar heltid men har ingen fast arbetsplats. I stället reser de jorden runt och bor gratis vart de än åker.

På så vis har paret lyckats spara ihop närmare 600 000 kronor.

Nu avslöjar de sitt knep.

Det australiska paret Britt, 30, and Jay, 29, har sparat ihop motsvarande 570 000 kronor på två år.

Hur?

Genom att resa jorden runt.

Ja, paret betalar ingen hyra, inga amorteringar och mer eller mindre inga räkningar till vardags. Samtidigt har de rest och bott i bland annat London, Thailand, Nya Zeeland, Frankrike, Italien. Och de gör det genom att vakta främlingars hus. Ja, de erbjuder sig att bo i, och ta hand om, människors hus och ibland även husdjur medan ägarna reser bort.

På så vis kan de bo gratis samtidigt som de arbetar och tjänar pengar via sina respektive distansarbeten.

https://www.instagram.com/p/BzdeVdOhspv/

Har ett fritt arbete

De får inte ett öre i ersättning för att vakta hus men är tacksamma över att ha tak över huvudet – och samtidigt får se världen. Det längsta ”giget” hittills var ett hus i Melbourne som de tog hand om i 12 månader, skriver den australiska sajten News.com.au.

– För det mesta rör det sig om 3-5 veckor. Vi arbetar själva som webbutvecklare och och kan arbeta var som helst ifrån, säger Britt till sajten, och fortsätter:

– De flesta husägare älskar det här för de vet att någon kommer att se om deras hus, och de vet att deras husdjur kommer att ha någon omkring sig större delen av dagarna.

https://www.instagram.com/p/BeDj0FnAJrB/

Vill aldrig sluta

Just nu sparar paret ihop pengar med målet att kunna köpa ett eget hem i framtiden. De har däremot inga planer på att sluta vakta människors hus. 

– Vi hade inga planer på att göra det här på lång sikt men vi bara älskar livsstilen. Vi gillar att resa långsamt, upptäcka nya platser, träffa underbara husägare och hänga med fantastiska djur, säger Britt till News.com.au.

Hittills har paret tagit hand om 12 olika hus i åtta olika länder. Det har även resulterat i att de tagit hand om en massa husdjur, däribland 35 olika hundar, 17 katter, tio fiskar, sex kycklingar och en sköldpadda.

De säger att det är ett drömliv. Något som de dokumenterar via Instagramkontot @thetravellinghousesitters.

– Vi försöker alltid övertala familj och vänner om den här livsstilen. Att vakta hus har förändrat hur vi reser och ser världen, säger Britt till News.com.au.

https://www.instagram.com/p/Bzvv_MsIaq7/
Här är tre ekonominyheter att hålla koll på.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!