Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pär Nuder undersöks av finansdepartementet

Pär Nuder. Foto: ROGER VIKSTRÖM
Pär Nuder. Foto: OLLE SPORRONG
Finansdepartementet undersöker händelserna kring Pär Nuder. Foto: TT NYHETSBYRÅN / SCANPIX

På onsdagen riktades flera anklagelser om olämpligt beteende mot förre finansministern Pär Nuder.

Det handlar om händelser i samband med alpina VM i Åre.

Nu undersöks Nuder av finansdepartementet, skriver SVT Nyheter.

Den förre finansministern Pär Nuder tvingades på onsdagen bort från posten som ordförande i bolaget Skistar. Det efter uppgifter om olämpligt beteende i samband med alpina VM i Åre.

Nuder har förutom ordförande i Skistar en rad andra uppdrag. Det mest prestigefyllda är som ordförande i Tredje AP-fonden.

Hans uppdrag där är utsett av regeringen. På onsdagen ville finansdepartementet inte kommentera uppgifterna. Men nu meddelas att en utredning pågår, skriver SVT Nyheter.

”Vi undersöker vad som har hänt och har kontakt med inblandade parter. Vi tar det här på största allvar. Departementet följer ärendet och vi ser till att skaffa oss information just nu”, skriver ansvarige minister Per Bolunds pressekreterare Frida Färlin till SVT Nyheter.

Nuder nekar till anklagelserna

För Expressen slår Nuder tillbaka anklagelserna:

– De är helt grundlösa, det finns ingen som helst substans i dem. Det här är illasinnade rykten som har planterats för att skada mig, för att få bort mig som ordförande, sa han på onsdagen.

Han menar att anklagelserna går tillbaka till en maktkamp:

– Nu väljer de det här sättet att avsätta mig, vilket jag är otroligt förvånad över. Jag har aldrig upplevt något skitigare, och då har jag trots allt varit i offentligheten i 40 års tid.

Grosskopf: ”Betett sig olämpligt”

Anklagelserna handlar om att Nuder ska ha betett sig olämpligt under alpina VM i Åre i februari. Enligt styrelseledamoten i Ekhaga Utveckling, Göran Grosskopf, står hela Skistar-styrelsen bakom beslutet att be Nuder lämna sin post.

– Det handlar om olämpligt beteende och därför fick Pär Nuder avgå. Jag har haft två samtal med honom och gav honom också betänketid, säger Göran Grosskopf.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!