Foto: ROGER VIKSTRÖM
 Foto: ROGER VIKSTRÖM

Pär Nuder kan bli ny ordförande i Skistar

Publicerad

Skistar föreslår att Pär Nuder, 54, blir ny styrelseordförande i bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Pär Nuder har varit styrelseledamot i Skistar sedan 2011.

Den socialdemokratiska politikern var finansminister i Göran Persson regering under åren 2004–2006, efter flera år som statssekreterare och statsråd.

2009 lämnade han riksdagen.

Lämnar alla uppdrag

Det är sedan tidigare känt att Skistars nuvarande ordförande Erik Paulsson lämnar samtliga sina styrelseuppdrag vid kommande årsstämmor.

Vidare avböjer Bert Nordberg omval till Skistars styrelse, skriver nyhetsbyrån Direkt.

Skistars valberedning föreslår därmed nyval av Sara Karlsson och Fredrik Paulsson.

Sara Karlsson är för närvarande styrelseledamot i Wihlborgs Fastigheter, Destination Bjäre och Backahill. Hennes aktieinnehav i Skistar med familj och bolag uppgår till cirka 8,26 miljoner B-aktier.

Fredrik Paulsson är vd i Ekhaga Utveckling och vd för Kranpunkten Skandinavien. Han är också styrelseledamot i Peab och F Paulsson Holding samt styrelseordförande i Stjärnhimlen Invest. Hans aktieinnehav i SkiStar, med familj och bolag, uppgår till cirka 1,8 miljoner A-aktier och drygt 7,6 miljoner B-aktier.

NYHETSBYRÅN DIREKT

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen