Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Pappa försöker göra oss arvlösa, vad kan vi göra?”

Birgitta Piper är ekonomijournalist på tidningen M-magasin
Foto: M-magasin

Kan någon av mina föräldrar göra mig arvlös? Den frågan har ekonomijournalisten Birgitta Piper fått från en kvinna, som tillsammans med sin syster bestämde sig för att klippa alla band med pappan, efter en mycket infekterad familjesituation.

Nu har pappan gift om sig, enligt systrarna med syftet att föra över alla sina betydande tillgångar på den nya hustrun – och vill lämna systrarna utan arv.

Frågan är: Går det att göra så? Här reder Birgitta Piper ut begreppen.

Expressen Premium

Unikt erbjudande: Expressen Premium gratis i tre månader

Expressen Premium är en digital tillsvidareprenumeration. Kostnadsfritt gäller de tre första månaderna, därefter betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 3 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Här är paren som tjänar mest – sök där du bor

NY LISTA: Sveriges alla kommuner • Skillnader i landet ökar

Inifrån Trumps lyxpalats: ”Det är förvånansvärt litet”

Här bor han nu • På insidan av Mar-a-Lago • Medlemmar berättar

Bidens ord om brevet från Trump: Generöst

Därför vill Biden inte berätta mer