Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Panik före inflyttningen i omtalade husprojektet

Björn Ulvaeus, 72, är storägare i fastighetsbolaget Alm Equities. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Projektbilder från Alm Equities på lägenhetsprojektet Duvboet i Sundbyberg.Foto: Alm Equities
Projektbilder från Alm Equities på lägenhetsprojektet Duvboet i Sundbyberg. Foto: Alm Equities

Abbaprofilen Björn Ulvaeus, 72, nybyggda lägenheter i Sundbyberg prisdumpas nu – strax innan inflyttning, berättar Svenska Dagbladet.

Artisten är storägare i Alm Equities som ligger bakom lägenhetssatsningen Duvboet. 

–  Vissa kunder är jätterädda och vill bara sälja och få tillbaka pengarna, medan andra är stabila och kan vänta, säger Joakim Alm, vd och storägare i Alm Equities. 

Duvboet är är ett byggprojekt i vilket en kontorsfastighet i Sundbyberg gjorts om till ett lägenhetskomplex med 101 lägenheter, på mellan 24 och 139 kvadratmeter. 

Bakom satsningen ligger fastighetsbolaget Alm Equities där folkkäre Abbaprofilen Björn Ulvaeus är en storägare med ett aktieinnehav på en kvarts miljard kronor. 

LÄS MER: Hit går vinsten i Björn Ulvaeus miljardimperium 

En av fyra lägenheter ute till försäljning

För två år sedan kunde man börja teckna sig för lägenheter, inflyttning är om en månad och enligt Svenska Dagbladet ligger nu en fjärdedel av lägenheterna ute till försäljning på Hemnet. 

– Alm Equities har bara ett par lägenheter osålda i det här projektet och bygger inget mer i Sundbyberg. De flesta som säljer är privatpersoner som av skäl som jag inte känner till säljer vidare före inflyttningen, säger Alm Equities vd Joakim Alm till Svenska Dagbladet. 

Tidningen har ringt lägenheternas mäklare anonymt och granskningen visar att prispressen är tung. 

LÄS MER: Wallenstam stoppar försäljningar – allt blir hyresrätter

Säljarna beredda att gå ner kraftigt i pris

Cirka 20 privatpersoner försöker nu sälja sina lägenheter i Duvboet. Två av dessa har backat 14 procent från ursprungspriserna, ett par andra med runt 10 procent och ett flertal runt 5 procent, enligt Svenska Dagbladet

Säljruschen innebär att lägenhetspriserna i projektet har hamnat under 60 000 kronor per kvadratmeter på ett centralt läge i Sundbyberg, en förort där kvadratmeterspriserna i vissa delar tidigare har legat på över 70 000 kronor. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!