Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya beslutet: Över 1 000 personer får lämna H&M

H&M:s vd Helena Helmersson.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Omkring 350 anställda och 800 konsulter får nu lämna företaget, men inte på grund av coronakrisen, enligt klädjätten själv.Foto: UTRECHT ROBIN/ABACAPRESS.COM / STELLA PICTURES/UTRECHT ROBIN/ABACAPRESS.COM

H&M:s försäljning rasar under coronapandemin.

Över 1 000 personer tvingas nu lämna klädjätten, rapporterar Aftonbladet.

H&M uppger att det inte beror på pandemin utan på ett pågående förändringsarbete.

Sedan mitten av mars har 80 procent av H&M:s butiker varit stängda världen över. På torsdagen publicerades dystra försäljningssiffror som visade ett ras på 57 procent mellan 1 mars och 6 maj.

H&M-gruppens vd Helena Helmersson har tidigare sagt att situationen som råder är allvarlig:

– Det är en allvarlig situation för alla. Det slår på länder, samhällen, företag och människor världen över på ett sätt som vi inte sett någon gång tidigare. Det gäller även H&M–gruppen.

Personal får lämna H&M

Omkring 350 anställda och 800 konsulter får nu lämna företaget, men inte på grund av coronakrisen, enligt klädjätten själv. I en kommentar skriver H&M att det beror på en pågående transformation för att stärka upp företaget digitalt.

”Tyvärr innebär vårt förändringsarbete att vi tagit en del jobbiga beslut. Det innebär att ca 350 medarbetare i Sverige kommer att behöva lämna företaget. Det är så klart smärtsamt att behöva ta dessa beslut, men vi kommer att ge dem stöd till en karriär utanför H&M-gruppen”, skriver Katarina Hugo på H&M:s pressavdelning i en kommentar.

”Detta ska inte förväxlas med coronapandemins effekter och hur medarbetare berörs.”

Hon fortsätter:

”Som meddelats tidigare, på huvudkontorets centrala funktioner i Sverige kommer cirka 100 medarbetare som haft olika former av visstidsanställning och provanställning samt 800 konsulter inte få förlängt kontrakt på grund av coronapandemins effekter.”

 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!