Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Oväntade post it-bråket på Apples skrytbygge

Byggnaden Foto: / AP / TT / NTB Scanpix
Fasaden på Apples högkvarter består av 13 meter höga runda glasväggar utan handtag eller markeringar. Foto: AP / TT / NTB Scanpix

Apples nya skrytbygge i Kalifornien har fått kritik, då byggnadens glasdesign gör att många har krockat med den. 

Som lösning på problemet har anställda nu börjat sätta upp post it-lappar på väggarna för att markera dem – men lapparna tas regelbundet bort eftersom de "inte hör till designen", skriver Bloomberg.

Högkvarteret är cirkelformat och helt i glas – vilket har orsakat problem. Anställda på väg till jobbet, som ofta går med näsan i telefonen, krockar med glasväggarna. 

Men även besökare som har uppmärksamheten riktad framåt på väg in har visat förvirring – de specialgjorda böjda glasväggarna har inga handtag eller markeringar. 

Bara i januari ska tre anställda ha skadat sig så kraftigt att man fått ringa efter ambulans.

 

LÄS MER: Oväntade problemet i Apples nya högkvarter 

 

Det är inte första gången som Apples karaktäristiska glasväggar har orsakat problem. 2011 gick en 83-årig kvinna in i en glasvägg på en Apple-butik och bröt näsan. Hon stämde då företaget, och argumenterade för att man borde haft varningsskyltar på glaset. Stämningen ska ha gjorts upp utan att kosta något för Apple, enligt Bloomberg.

Anställda protesterar – med post it-lappar

För att kringgå problemet med glasväggarna har ett lapp-bråk nu utbrutit på högkvarteret. Apple ville först inte kommentera problemen, men gick efter påtryckningar ut med att man sätter upp markeringar på väggarna för att förhindra att flera skadar sig. 

Samtidigt har anställda tagit aktion på eget bevåg och börjat sätta upp post it-lappar på glasväggarna för att man ska se dem – men det har inte setts med blida ögon från arbetsgivaren. Lapparna tas regelbundet bort från glasen eftersom de "inte hör till designen", skriver Bloomberg. 

Högkvarteret, som är 260 000 kvadratmeter stort, huserar cirka 12 000 anställda och färdigställdes förra året.

Högkvarteret, som liknats vid ett rymdskepp, ska ha kostat omkring 5 miljarder dollar att bygga, vilket motsvarar ungefär 40 miljarder kronor. Den kostnaden sätter upp Apple-bygget på listan över världens dyraste byggnader.

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!