Oscar Properties tvingas varsla – 8 anställda bort

Oscar Properties varslar åtta anställda i samband med ett nytt sparpaket.

Bostadsutvecklaren, som bland annat står bakom Norra Tornen i Stockholm, har haft ett tufft år och måste minska kostnaderna med 30 miljoner kronor.

– Det är med stor respekt för alla berörda som vi nu tvingas anpassa organisationen för våra framtida möjligheter, uppger vd:n Oscar Engelbert i ett pressmeddelande.

Bostadsutvecklaren Oscar Properties ska genomföra ett besparingsprogram, genom att lägga ett varsel och minska omkostnader i sin övergripande verksamhet. Målet är att minska de årliga kostnaderna med 30 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

– Besparingsprogrammet handlar dels om ett varsel på åtta tjänster inom Oscar Properties Förvaltning men också om andra besparingar, skriver bolaget som anger att det kommer att "tillkomma kostnader för omställningen under 2018”.

– Det är ingen hemlighet att bostadsmarknaden, framförallt i vår hemmamarknad Stockholm, ser väldigt annorlunda ut i dag än för ett år sedan, säger vd:n Oscar Engelbert i en kommentar och lägger till att bolaget nu vill "säkerställa" att den löpande verksamheten bedrivs "så kostnadseffektivt som möjligt".

Oscar Engelbert tillsammans med hustrun Giovanna Battaglia.
Foto: REX/IBL

2018 har inneburit den ena svarta rubriken efter den andra kring Oscar Properties.2018 – ett år av svarta rubriker

Artikeln i Byggnadsarbetaren kommer efter en period av flera svarta rubriker för Oscar Properties:

• Avhoppare från två byggprojekt på Östermalm (Brf Riddaren 5 på Nybrogatan och 79&Park på Gärdet) vände sig i oktober till Kronofogden för att kräva tillbaka handpenningar efter försenade projekt.

• Beslutet att rea ut bostäder i fem av projekten har skapat missnöje hos grannar som köpt sina lägenheter till fullpris.

• Prestigeprojektet Norra Tornen i Hagstaden har kantats av problem, vilket byggnadsarbetare larmat om och kallat arbetsplatsen ”Värsta bygget någonsin”.

• Samtidigt har vd:n för Oscar Properties, Oscar Engelbert,  sålt ut allt mer av sitt aktieinnehav i bolaget.

• Skriverierna under hösten fick Oscar Engelbert att köpa helsidesannonser i tidningarna Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och Dagens industri där han under rubriken ”Ryktet om vår död är betydligt överdrivet” försökte tvätta bort krisstämpeln.

• I oktober meddelade Oscar Properties att man går back med över hundra miljoner senaste kvartalet. Prissänkningar av nybyggda bostadsrätter pekas ut som tyngsta orsaken.

I november avslöjade tidningen Byggarbetaren att tvister, bråk och byggfel kantar flera av bostadsutvecklaren Oscar Properties nybyggen.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!