Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Oscar Properties köpte villa för miljoner av blivande chef

Foto: CORNELIA SCHAUERMANN
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

För 36 miljoner kronor köpte Oscar Properties 2017 en villa av en blivande hög chef hos bostadsutvecklarna.

Samtidigt sålde den blivande chefen sitt projektbolag till Oscar Properties för ett dolt pris, rapporterar Dagens industri.

Personen ska inte ha ”väsentligt inflytande” för att offentliggöra summan menar Oscar Properties.

Bostadsutvecklarna Oscar Properties köpte ifjol fem villor vid Skurubron i Nacka, utanför Stockholm, för 170 miljoner kronor med syftet att bostadsexploatera.

Enligt Dagens industri köptes den dyraste villan för 36 miljoner kronor, av en ägare som betalat 11 miljoner kronor för villan ett decennium tidigare.

Säljaren är sedan 2017 hög chef på Oscar Properties, och rapporteras dessutom bo kvar i fastigheten tillsammans med sin fru som även hon arbetar hos bostadsutvecklaren. Innan dess arbetade personen på Oscar Properties dotterbolag Allegro.

Ingen nära koppling

Oscar Properties meddelade hösten 2016 att de köper upp Allegro, och affären avslutades 2017.

Det innebär att den blivande höga chefen i samma veva som fastighetsförvärvet genomfördes sålde sin del i projektbolag Allegro till Oscar Properties för en hemlig summa, men ”betalning skedde delvis med 550.000 Oscar Properties-stamaktier” skriver Di.

Nu anklagas Oscar Properties för att mörka förvärvet, då årsredovisningen från 2017 inte nämner vem som sålt villan.

Orsaken till detta är enligt bolaget att ”säljaren ingår inte i den krets av personer som är närstående enligt Nasdaqs regelverk".

Oscar Properties menar även att den nära kopplingen mellan säljaren och köparen inte påverkat priset. Bolaget hävdar dessutom att köpet inte var ett sätt att betala säljaren för hans aktier i Allegro.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!