Badrummet har ett eget litet utrymme för dusch. Foto: EsoftBadrummet har ett eget litet utrymme för dusch. Foto: Esoft
Badrummet har ett eget litet utrymme för dusch. Foto: Esoft
Matplats, säng och kök på ett och samma ställe. "Det är jätteroligt att ha sålt lägenheten, så klart", säger mäklaren. Foto: EsoftMatplats, säng och kök på ett och samma ställe. "Det är jätteroligt att ha sålt lägenheten, så klart", säger mäklaren. Foto: Esoft
Matplats, säng och kök på ett och samma ställe. "Det är jätteroligt att ha sålt lägenheten, så klart", säger mäklaren. Foto: Esoft
Lägenheten ligger högst upp i huset. "Smart", säger mäklaren om lägenhetens planlösning. Foto: EsoftLägenheten ligger högst upp i huset. "Smart", säger mäklaren om lägenhetens planlösning. Foto: Esoft
Lägenheten ligger högst upp i huset. "Smart", säger mäklaren om lägenhetens planlösning. Foto: Esoft
En liten säng finns det plats för. Foto: EsoftEn liten säng finns det plats för. Foto: Esoft
En liten säng finns det plats för. Foto: Esoft
Badrummet med toalett och dusch. Foto: EsoftBadrummet med toalett och dusch. Foto: Esoft
Badrummet med toalett och dusch. Foto: Esoft
Innergården är lite rymligare än lägenheten. Foto: EsoftInnergården är lite rymligare än lägenheten. Foto: Esoft
Innergården är lite rymligare än lägenheten. Foto: Esoft

Omtalade miljonskrubben har sålts – till rekordpris

Publicerad

Den tio kvadratmeter stora miljonskrubben på Kungsholmen i Stockholm har sålts – till rekordpris.

Summan: 1,9 miljoner kronor.

– Det är en pärla som har fått väldigt mycket uppmärksamhet, säger mäklaren Malin Carlens.

Minilägenheten skapade stor uppståndelse på Hemnet i juni. Tio kvadratmeter stor, högst upp i huset på Kungsholmen i centrala Stockholm.

– Jag har aldrig sett en så liten lägenhet någonsin, och jag har ändå jobbat i 13 år, sa Malin Carlens, mäklare på Fastighetsbyrån, den 15 juni.

 

LÄS MER: Stort intresse för miljonskrubben på 10 kvadrat 

 

Uppmärksammad minilägenhet såld

Kort efter det, den 22 juni, såldes miljonskrubben. 

Utgångspriset låg på 1,5 miljoner kronor. Tre personer gav sig in i budgivningen – och till sist landade slutpriset på 1,9 miljoner kronor.

– Det är en person som ska bo i lägenheten som köpte den, säger Malin Carlens.

 

LÄS MER: De köpte de dyraste villorna där du bor 

 

En liten säng finns det plats för.Foto: Esoft

 

Priset per kvadratmeter blev 190 000 kronor. Vad mäklaren vet är det rekord på Kungsholmen – där kvadratmeterpriserna ligger på runt 100 000 kronor.

Är en så liten lägenhet värd en sådan summa?

– Ja, där är den det. Den har väldigt låg avgift också, drygt 500 kronor och då ingår bredband och kabel-tv. Den är högst upp i huset, har högt i tak och mysig utsikt. Den är jättefin, jättecharmig.

Mäklaren: "Är unik"

Malin Carlens beskriver miniettan som "en pärla". När den lades ut var det den mest klickade lägenheten på Hemnet – hela Sverige ville följa utvecklingen.

– Den är unik. Det är extremt ovanligt med sådana lägenheter. 20 kvadrat är inga konstigheter, men den här är väldigt funktionell, säger Malin Carlens.

Hon fortsätter:

– Den har ett kaklat badrum, en liten garderob och man får plats med en säng och ett stort fönster. Den är verkligen en lägenhet, inte bara ett rum, säger hon.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen