Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ölen säljstoppas – burken kan explodera

Systembolaget säljstoppar öl från Nya Zeeland. Foto: Shutterstock

Systembolaget säljstoppar öl från Nya Zeeland.

Burkarna riskerar nämligen att explodera på grund av högt tryck.

– Några burkar har exploderat ute i butik eller på lagret och hela överdelen av burken lossnat, säger Therese Elmgren, pressansvarig på Systembolaget.

Den aktuella produkten är ölet Aro Noir, från bryggeriet Garage project. Enligt Systembolaget riskerar burkarna att explodera och överdelen att lossna.

– Det var säljstart i dag i ett tiotal butiker. Då har man upptäckt att några burkar har exploderat ute i butik eller på lagret, säger Therese Elmgren, pressansvarig på Systembolaget.

Garage project Aro Noir stoppas.

Plockas bort från hyllorna

Ölet började lanserades vid tiotiden i dag, fredag, men plockas nu bort från hyllorna.

– Det var små partier i ett begränsat antal butiker, men nu plockar alla tillbaka ölet. Vi vet inte hur mycket som hann säljas, säger Therese Elmgren.

 

LÄS OCKSÅ: Estrella återkallar farliga chips

 

Uppmanar till försiktighet

Ölet har sålts i butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Umeå och Linköping. Kunder som har hunnit köpa ölet ombeds nu att lämna tillbaka det till någon av Systembolagets butiker och då få pengarna tillbaka.

– Som vi har sett så har vissa exploderat och hela överdelen av burken lossnat. Så man ska vara försiktig så man inte kommer åt något vasst, säger Therese Elmgren.

Ölet har beställningsnummer 11884.

 

LÄS OCKSÅ: Äldreboendet med egen pub gör succé

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!