Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Obama lämnar Sverige – efter exklusiva konferensen

Var i Sverige i ett och ett halvt dygn för Brilliant Minds-konferensen.
Obama i bilen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Stort säkerhetspådrag.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Flera stora väskor rullades ut från Grand Hôtel innan familjen Obama lämnade.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Strax innan lunchtid lämnade Obama Sverige.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Här lämnar Barack Obama Grand Hôtel.

Efter ett och ett halvt dygn i Stockholm reser den före detta presidenten vidare med sin familj.

Strax innan lunchtid lyfte Obamas plan från Arlanda.

Den före detta amerikanske presidenten anlände till Arlanda natten till torsdag. Med sig hade han hustrun Michelle och döttrarna Malia Ann och Natasha – och hela familjen fick eskort från flygplatsen till Grand Hôtel i centrala Stockholm med en bilkortege om elva bilar.

Barack Obama på fest på Djurgården

Anledningen till Barack Obamas besök var att han bjudits in till Brilliant Minds, en exklusiv techkonferens som startades 2015 av Spotifygrundaren Daniel Ek och Aviciis tidigare manager Ash Pournouri. På torsdagen, första konferensdagen, kom Obama upp på scen för att intervjuas av Brilliant Minds vd Natalia Brzezinski.

Senare på kvällen, vid 20-tiden, lämnade den förre presidenten Grand Hôtel för att ansluta sig till en fest i familjen Wallenbergs villa Täcka udden på Djurgården. 

Hans närvaro blev dock kortvarig – efter en timme på festen tackade han för sig.

Och nu har Barack Obama lämnat även Grand Hôtel i Stockholm. Vid 10.45 lämnade kortegen lyxhotellet, och begav sig mot Arlanda.

En knapp timme senare lyfte planet – samma som han anlände med – från Arlanda. 

Enligt spanska medier ska ex-presidenten med familj till Malaga i södra Spanien. Där ska Barack Obama medverka på en privat konferens, enligt tidningen Sevilla ABC. 

Bilar lastades fulla utanför Grand Hôtel

Inför avresan på fredagsförmiddagen stod först flera bilar – bland annat amerikanska Secret service-bilar – uppradade på baksidan av det anrika lyxhotellet, där de lastades fulla med packning: ett antal stora väskor och en rad klädfodral. Därefter körde bilkortegen ner i parkeringsgaraget som ligger i anslutning till Grand. I området rörde sig samtidigt poliser, som så småningom blev fler till antalet och säkrade vägen bakom hotellet.

Vid 10.40-tiden kom bilarna tillbaka upp ur garaget, cirka en timme efter att de först började lastas med packning. I kortege lämnade de, åtföljda av svenska polisbilar, centrala Stockholm. I en av bilarna syntes ex-president Barack Obama – och han har därmed avslutat sin vistelse på Grand Hôtel.

Bland andra Barack Obama på scen.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!