Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anders Borg har landat ytterligare ett toppjobb

Anders Borg. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Med blivande hustrun Dominika Peczynski. Foto: LISA MATTISSON EXP / LISA MATTISSON EXP

Den tidigare finansministern Anders Borg blir styrelseledamot i MTG:s tv-avknoppning Nent Group

Det framgår av ett pressmeddelande från MTG.

MTG och Nent Group har fungerat som separata organisationer sedan den 1 juli. Avknoppningen av Nent ska formellt godkännas av MTG:s aktieägare vid en extra extra bolagsstämma i mars  2019.

– Uppdelningen och noteringen har för avsikt att ge våra aktieägare ett större värde och två attraktiva bolag att investera i , säger MTG:s styrelseordförande David Chance i pressmeddelandet.

Anders Borg är inte ensam om att vara ny i styrelsen. Både Henrik Clausen,  vd för Bang & Olufsen och Kristina Schauman, tidigare bland annat tillförordnad vd för Apoteket och finanschef på Carnegie, har valts in i Nents styrelse. Det framgår av pressmeddelandet från MTG.

 

LÄS OCKSÅ: Anders Borg tillbaka i finrummet efter skandalfesten 

 

Avknoppningen av Nent  skulle enligt grundplanen ha skett redan nu i höst. Men uppdelningen  flyttades fram när storägaren Kinnevik bestämde sig för att dela ut MTG-aktierna till ägarna i investmentbolaget, skriver nyhetsbyrån Direkt. Åtgärden var en manöver för att lättare få igenom fusionen mellan Tele2 och Com Hem.

"Processen är villkorad av godkännande vid en extra bolagsstämma för MTG:s aktieägare, vilken kommer att hållas under det första kvartalet 2019, och då resultera i notering av aktierna i mars 2019", skriver MTG i tisdagens pressmeddelande.

Anders Borg har tidigare suttit i Kinneviks styrelse.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!