Den svenska skådespelarstjärnan Alicia VIkander bar en blommig klänning från ERDEM under öppningsgalan till Torontos internationella filmfestival 2013. Foto: IPHOTO / STELLA PICTURES WWW.IPHOTOLIVE.COMDen svenska skådespelarstjärnan Alicia VIkander bar en blommig klänning från ERDEM under öppningsgalan till Torontos internationella filmfestival 2013. Foto: IPHOTO / STELLA PICTURES WWW.IPHOTOLIVE.COM
Den svenska skådespelarstjärnan Alicia VIkander bar en blommig klänning från ERDEM under öppningsgalan till Torontos internationella filmfestival 2013. Foto: IPHOTO / STELLA PICTURES WWW.IPHOTOLIVE.COM
HM har tidigare samarbetat med flera kända designers. Nästa samarbete kommer att bli med den Londonbaserade designern Erdem Moralioglu, som ligger bakom märket "ERDEM".HM har tidigare samarbetat med flera kända designers. Nästa samarbete kommer att bli med den Londonbaserade designern Erdem Moralioglu, som ligger bakom märket "ERDEM".
HM har tidigare samarbetat med flera kända designers. Nästa samarbete kommer att bli med den Londonbaserade designern Erdem Moralioglu, som ligger bakom märket "ERDEM".
En annan Hollywoodstjärna som burit märket är Gwyneth Paltrow – här under Paris-premiären till "Iron Man 3". Foto: © ELIOT PRESS / ALL OVER PRESS ELIOT PRESSEn annan Hollywoodstjärna som burit märket är Gwyneth Paltrow – här under Paris-premiären till "Iron Man 3". Foto: © ELIOT PRESS / ALL OVER PRESS ELIOT PRESS
En annan Hollywoodstjärna som burit märket är Gwyneth Paltrow – här under Paris-premiären till "Iron Man 3". Foto: © ELIOT PRESS / ALL OVER PRESS ELIOT PRESS

Nytt samarbete mellan H&M och Londondesigner

Publicerad

Till hösten kan flera H&M-butiker fyllas med plagg med blommönster – klädjätten har nämligen inlett ett samarbete med Londonbaserade designern Erdem Moralioglu som ofta låter sig inspireras av växtriket.

Cate Blanchett, Emma Stone och Nicole Kidman är några av de många kändisar som gärna bär hans kläder – och prinsessan Madeleine bar en av designerns klänningar under kronprinsessan Victorias 40-årsfirande. 

H&M har samarbetat med flera välkända designers – däribland Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Roberto Cavalli och Alexander Wang. 

Nästa stora designer som ska samarbeta med H&M är Erdem Moralioglu bakom märket "Erdem". Hans kläder är ofta blommönstrade. Det verkar gå hem hos många Hollywoodkändisar – Cate Blanchett, Emma Stone, Nicole Kidman och Felicity Jones har alla burit hans plagg. 

Även prinsessan Madelaine är mycket förtjust i Erdem.

– Det är en så stor ära att få tillhöra den grupp av designers som har samarbetat med H&M. Jag har alltid fascinerats av saker som uttrycker femininitet, oavsett om det är spets eller blommor eller skönhetsestetik, säger Erdem Moralioglu till H&M Magazine.

Detaljer om kollektionen är hemliga

Hur kollektionen blir är hemligt – det är först i november som plaggen kommer att finnas i vissa utvalda butiker och online. Men enligt Erdem Moralioglu kommer man känna igen hans stil. Plaggen kommer även att innehålla referenser till hans uppväxtår – engelska filmer, tv-program från 90-talet och musikvideor som gjort intryck.   

Erdem Moralioglu är känd för att vara noggrann med sitt hantverk. 

– Det är så jag närmar mig varje kollektion, att vända ut och in på allting och se till att varje detalj är perfekt, säger han till H&M Magazine. 

Baz Luhrmann är med på ett hörn

Filmregissören Baz Luhrmann, som bland annat gjort "Moulin Rouge" och "Den stora Gatsby" är också inblandad i H&M:s samarbete med Erdem Moralioglu. Enligt H&M Magazine ska han "hjälpa kollektionen att få liv" – exakt hur är ännu hemligt.   

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen