Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nytt hopp på börsen – rusar inför valrysaren

Wall street.
Foto: JUSTIN LANE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Börserna rusar inför valnatten.
Foto: MARK LENNIHAN / AP TT NYHETSBYRÅN

USA-börserna steg brett inför nattens val.

Investerare hoppas nu på en tydlig valutgång och ett nytt coronakrispaket.

– Det största hotet den här veckan är om vi får ett ifrågasatt valresultat, säger Tom Essaye, grundare för Sevens Reports till CBS News.

Dow Jones var upp 2,1 procent och både Nasdaq och S&P låg på plus 1.8 procent när Wall Street stängde.

Resultatet innebar den andra uppgången den här veckan och en stor kontrast mot förra veckans ras. Fredagens börsfall hade inte sett sin like sedan coronakrisen bröt ut i mars.

Hoppas på tydligt valresultat

Investerare vill nu se en tydlig valutkomst. Nyckelordet är stabilitet, eftersom ett otydligt resultat kan slå hårt mot ekonomin.

– Om loppet är jämnt nog för kampanjerna att inleda rättsprocesser eller förlänga omräkningen av röster, kan man vänta sig en motsatt reaktion, säger Tom Essaye, grundare för Sevens Reports till CBS News.

Hoppas på nytt krispaket

Under vanliga valår brukar börsen vara mer positiv till en Republikansk president. Men i år ser det annorlunda ut, vilket kan härledas till coronakrisen.

Demokraternas Joe Biden har utlovat ett kraftigare stimulanspaket, och hans ledning i opinionsmätningarna tolkas som en möjlighet att äntligen få ett paket på plats, skriver CBS News.

Se också:

Experten om hur valet påverkar marknaden.
PM: Presidentens makt är begränsad i USA

LÄS MER: Allt om USA-valet