Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt besked: Då öppnar Super Nintendo World

Expressens Spelstudion kommenterar världsrekordet i spelet Super Mario.
Så ser den nya nöjesparken ut.
Foto: Universal Studios/ Twitter
Super Nintendo World har en berg-och-dalbana med Mario Kart-tema.
Foto: Universal Studios/ Twitter
Bowser hägrar över den nya berg-och-dalbanan.
Foto: Universal Studios/ Twitter

Super Nintendo World öppnar 4 februari nästa år, bekräftar Universal Studios på Twitter.

Nöjesparken bjuder bland annat på en bergochdalbana med Super Mario Kart-tema.

Där kan resenärer tävla med varandra under åkturen, skriver Bloomberg.

Super Nintendo World har byggts upp på Universal Studios marker i japanska Osaka. Den preliminära planen var att öppna i somras, något som sprack på grund av coronapandemin.

Men på måndagen har det alltså kommit ett nytt besked. Nöjesparken planerar att öppna dörrarna för allmänheten den 4 februari nästa år.

I samband med nyheten har Universal Studios släppt en video som ger en första titt på Nintendo-världen. Där syns restauranger och butiker som alla har speljättens karaktärer i fokus.

Mario och Donkey Kong-tema

Huvudattraktionen vid öppning ser ut att bli en bergochdalbana i Mario Kart-tappning. Attraktionen tar hjälp av augumented reality, AG, för att åkarna ska kunna tävla med varandra medan de åker, skriver Bloomberg.

I skrivande stund byggs det även upp en parkdel med Donkey Kong-tema, men det är om den kommer att vara klar till öppningen.

Enligt Bloomberg har nöjesparken kostat 580 miljoner dollar att bygga. Det motsvarar nästan fem miljarder svenska kronor.

https://twitter.com/USJ_Official/status/1333275816168460289

Se också: 

CS-legendaren HeatoN gästar Expressens ”Spelstudion”.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!