Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Störningar i Tele 2:s nät – för tredje dagen i rad

Expressen TV sänder live.

Tele 2 har återigen problem med driftstörningar i sitt mobilnät. För många kunder går det inte att ringa eller ta emot samtal.

Anledningen är åtgärder som genomförs efter störningarna i måndags och tisdags. Även i dag berörs samtal till SOS Alarm.

– Vi förstår så klart att det är frustrerande för kunderna, säger Tele 2:s kommunikationschef Louise Ekman.

Tele 2 gör uppdateringar och uppgraderingar i sin utrustning efter de senaste dagarnas driftstörningar i mobilnätet. Det är därför kunderna kan uppleva störningar i samtal med framför allt Telenor-mobiler men även andra operatörer, meddelar företaget i ett pressmeddelande på sin sajt.

Det finns ingen prognos för när problemen kan vara lösta, men företaget har en hög prioritet på ärendet.

– Vi förstår så klart att det är frustrerande för kunderna. Det är så klart något som vi prioriterar, säger Tele 2:s kommunikationschef Louise Ekman.

SOS Alarm berörs igen

Operatören arbetar nu med Telenor och andra underleverantörer för att lösa problemen.

I måndags och tisdags hade människor med Tele 2-telefoner svårt att nå SOS Alarm på larmnumret 112. Om man har problem att nå SOS Alarm på 112 ska man försöka ta ut sitt SIM-kort och pröva att ringa igen, säger Tele 2.

– Vi har haft några störningar på SOS Alarm, vi har kontakt med dem också, säger Louise Ekman.

Tele 2 kommer att lämna in en incidentrapport om störningarna till tillsynsmyndigheten Post- och telestyrelsen PTS på onsdag, skriver DN.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!