Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya skattechocken för bilägare vid årsskiftet

Den nya körcykeln visar mer realistiska värden på bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Regeringen inför en ny körcykel för att mäta koldioxidutsläppen.

Då väntar en svidande skattesmäll för några av de vanligaste bilmodellerna. De flesta av Volvos laddhybrider hamnar till exempel i strykklass.

Den politiskt känsliga frågan kan avgöras vid förhandlingsbordet.

– Det är en del av de förhandlingar som kommer äga rum till hösten, säger Rickard Nordin, klimat- och energipolitisk talesperson för Centerpartiet.

Expressen premium

Bara i dag: Premiumgratis hela vintern

Expressen Premium är en digital prenumeration. Du har ingen bindningstid och kan avsluta enkelt online när du vill. Med detta erbjudande läser du gratis i tre månader, därefter betalar du 69 kronor i månaden.

Genom att klicka på “Starta Premium här!” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!