Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya siffror: Allt fler unga får jobb

Fler unga i arbete – men fler arbetslösa totalt sett
Foto: BERTIL ERICSON/TT NYHETSBYRÅN

Allt färre unga är arbetslösa.

Nu är arbetslösheten i gruppen 18-24 år nere på den lägsta nivån sedan 2008, enligt Arbetsförmedlingen.

Men på det stora hela fortsätter antalet arbetslösa stiga.

Arbetslösheten sjunker tidigt bland unga mellan 18 och 24 år, enligt nya siffror från Arbetsförmedlingen. I slutet av juni var totalt 52 000 unga inskrivna som arbetslösa.

Det är 6 000 färre än för ett år sedan.

Arbetslösheten bland unga ligger nu på 9,9 procent – den lägsta nivån sedan 2008, enligt Arbetsförmedlingen. 

– Men det finns samtidigt unga som har svårt att etablera sig på arbetsmarknaden. Gemensamt för dessa är att de ofta saknar en fullständig gymnasieutbildning, säger Johan Bissman, tf analyschef på Arbetsförmedlingen, i en kommentar.


LÄS MER: Arbetslösheten skenar i Dalsland – trots att företagen behöver personal


Arbetsförmedlingen: Fler arbetslösa

Totalt fortsätter antalet arbetslösa att stiga i takt med att nyanlända går in i Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag.

I juni var totalt 351 000 personer inskrivna som arbetslösa. Det är 5 000 fler än i fjol, och ger en arbetslöshet på 7,2 procent.

- Att arbetslösheten sammantaget stiger är helt i linje med våra prognoser och är en följd av att fler nyanlända som fått sina uppehållstillstånd skrivs in i etableringsuppdraget. Det är inte ett tecken på en svagare arbetsmarknad, säger Johan Bissman i en kommentar.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!