Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nya kritiken mot H&M:s vd Karl-Johan Persson

H&M:s vd Karl-Johan Persson Foto: / TT NYHETSBYRÅN
H&M Foto: FOCKE STRANGMANN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Kritiken har haglat mot H&M:s vd Karl-Johan Persson tidigare. 

Nu kommer ny kritik från en aktieägare som menar att det kan behövas en ny ledning, enligt en artikel i Financial Times

Men vd:n själv försvarar sig. 

– Jag tycker att jag har styrelsens stöd och kollegornas. Vi vet vad som ska göras, säger han till tidningen. 

Efter de dåliga försäljningssiffrorna kom avgångskraven mot vd:n Karl-Johan Persson. Stjärnförvaltaren Henrik Didner gick ut och sa att ledningen behöver bytas ut:

– Det kan behövas en ny ledning som inte är belastad av gamla beslut. Det skulle jag nog tro kan behövas i det här bolaget, har han sagt till Dagens Industri

Nu ifrågastätts han av en aktieägare som menar att Karl-Johan Persson inte är rätt person och jämför bolaget med Nokia, Ericsson och IBM – alla företag som mötts av en verklighet i förändring.

"Han är definitivt inte rätt person"

Artikeln i FInancial Times ringar in problem som att det inte går att växa genom att öppna nya butiker när vinsterna släpar efter och att bolager har svårt att konkurrera med e-handeln. 

"Han är definitivt inte rätt person. Problemet är att han inte riskerar att bli utsparkad", säger en anonym investerare till tidningen om Karl-Johan Perssons ledarskap i Financial Times.

Men Karl-Johan Persson slår själv ifrån sig kritiken om att han inte skulle vara rätt person för posten som vd.

"Jag är väldigt motiverad. Jag får frågor om hur jag mår och om jag ska sluta. Jag tycker att jag har styrelsens stöd och kollegornas. Vi vet vad som ska göras. Vi har bara inte genomfört saker och ting bra nog", säger Karl-Johan Persson till Financial Times. 

Stefan Persson har tidigare försvarat sonen 

Däremot medger han att det finns bitar att jobba med: 

"Vad som är långsiktigt bäst har alltid varit vårt fokus. Men samtidigt har planen alltid varit att leverera goda resultat på kort sikt. Och det gjorde vi inte 2016 och 2017, så vi måste ändra oss", säger han i Financial TImes. 

Stefan Persson, ordförande i H&M, har tidigare försvarat sonen när avgångskrav kommit. 

– Jag känner för min son. Att kräva någons avgång när vi år efter år växer globalt är inte seriöst, sa han till Dagens Industri i december. 

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!