Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brinnande hjärtan och bandage blir nya emojis

Så förändras Iphone – flera stora nyheter
De nya emojisarna innehåller bland annat ett brinnande hjärta och könsneutrala personer med skägg.
Tidigare emojis.Foto: Jessica Gow/TT

Nästa år landar nya emojis i telefonen. Ett hjärta med bandage, ett brinnande hjärta och könsneutrala personer med skägg är några av uppdateringarna, skriver CNN.  

Unicode Consortium, som är en ideell organisation som hanterar emojis, har meddelat att de kommer att släppa över 200 nya emojis nästa år. 

Tidigare har organisationen annonserat att det på grund av coronapandemin inte kommer några nya emojisar 2021. Men nu kommer alltså glädjande besked för den som vill variera sina sms - även om den stora uppdateringen dröjer till 2022. 

Bland de nya ikonerna kommer det att finnas ett brinnande hjärta och ett bandagerat hjärta. Organisationen lanserar också könsneutrala personer med skägg och en emoji som andas ut rök eller ett litet moln. 

Fler hudfärger

Majoriteten av de nya emojisarna som lanseras syftar till att bredda representationen. 200 av 217 nya ikoner är fler hudfärger på de emojipar som pussas och som avbildas med ett hjärta mellan sig.  

Just nu finns de två varianterna bara i den standardgula emoji-färgen.  

Uppdateringarna kommer synas i telefonen någon gång mellan januari och oktober 2021. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!