Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya detaljen i din Iphone att hålla koll på

Apple kommer med ny uppdatering som innebär en ny sekretessfunktion.Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Den nya uppdateringen har en inspelningsindikator.Foto: KIICHIRO SATO / AP TT NYHETSBYRÅN

Apple iOS 14 lägger nu till en ny funktion, en inspelningsindikator, skriver News.

Mobilskärmen kommer att se annorlunda ut efter den senaste uppdateringen, inklusive den nya funktionen.

Den nya uppdateringen har alltså en indikator som visar när mikrofonen på enheten lyssnar eller om kameran är aktiv, tack vare att det visas en gul prick högst upp till höger vid batteritiden.

Men om du nu märker att den gula pricken syns när du inte tycker att den bör det så kan du gå in i kontrollcentret på din Iphone för att se vilka appar som nyligen har använt din mikrofon, skriver News.

Apple och andra företag har tidigare uttalat sig att ingen ska kunna lyssna på konversationer eller interaktioner, men bad sedan om ursäkt när det visade sig att det inte stämde.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!