Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Priserna på både villor och lägenheter sjönk i november

Priserna på både bostadsrätter och villor har sjunkit med 1 procent. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL

Priserna på både bostadsrätter och villor har sjunkit med 1 procent jämfört med föregående månad.

Det visar en ny rapport från Svensk mäklarstatistik.

– Mönstret ser nu ut att ha brutits och avslutningen av året har inletts med nedåtgående priser, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk mäklarstatistik, i ett pressmeddelande.

På onsdagsmorgonen släpptes en ny rapport från Svensk mäklarstatistik, som varje månad mäter bostadspriserna – både i hela landet och i storstadsregionerna.

Den nya rapporten visar en genomgående nedgång på 1 procent i hela landet jämfört med föregående månad, för både bostadsrätter och villor.

– Under första halvåret i år såg vi en avvaktande bostadsmarknad med relativt stillastående priser, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svenk mäklarstatistik.

– Efter sommaren kunde vi se ett antal områden där priserna vände uppåt. Det mönstret ser nu ut att ha brutits och avslutningen av året har inletts med nedåtgående priser.

Störst nedgång i Göteborg

I centrala Malmö har det inte skett någon nedgång jämfört med föregående månad vad gäller bostadsrätter, men i Stormalmö är nedgången 2 procent och dubbelt så hög som för riket i snitt. I centrala Malmö är det genomsnittliga kvadratmeterpriset för bostadsrätter 30 501 kronor.

Även i Storgöteborg är nedgången 2 procent, medan den i centrala Göteborg är 1 procent. Där är kvadratmeterpriset för bostadsrätter i genomsnitt 42 867 kronor.

I både centrala Stockholm och Storstockholm är nedgången på bostadsrätter 1 procent jämfört med föregående månad. I centrala Stockholm ligger det genomsnittliga kvadratmeterpriset på 86 907 kronor.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!