Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny Iphone-bugg får din mobil att dö

Om din Iphone plötsligt lägger av trots att batterinivån fortfarande är runt 50 procent – då kan du ha drabbats av en ny Iphonebugg
Foto: Kiichiro Sato
Telefonerna som drabbats är Iphone 6S and 6S Plus.
Foto: Nati Harnik
Apple känner till buggen – och jobbar på en lösning.
Foto: Eric Risberg

Om din Iphone plötsligt lägger av trots att batterinivån fortfarande är runt 50 procent – då kan du ha drabbats av en ny Iphonebugg, skriver CNN Money.

Dina Pengar har tidigare skrivit om hur telefoner inte klarar av vinterkylan och plötsligt kan ladda ur om batteriet blir för kallt. Även när det finns batteri kvar kan telefonen plötsligt stängas av när man använder dem i temperaturer som är varmare eller kallare än de rekommenderade 0 till 35 grader.

Nu rapporterar CNN Money om en anledning till att din telefon dör – trots att du enligt displayen har batteri kvar på telefonen.


LÄS OCKSÅ: Hörlurarna kan slopas med nästa Iphone

Mobilen låser sig

Den nya buggen får telefonen att låsa sig och visar inte att batteriet håller på att ladda ur. Det är mobiler av modellerna Iphone 6S and 6S Plus som har drabbats och felet uppstår när du manuellt går in och ställer om klockan eller byter tidszon.

Enligt nyhetssajten jobbar Apple med buggen och den kommer att åtgärdas. Men tills vidare rekommenderar de att du startar om din telefon och sedan väljer att datum och tid ska uppdateras automatiskt.


LÄS OCKSÅ: Därför laddar din mobil ur i kylan


Följ Dina Pengar på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!