Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu slopar SAS taxfree under sina flygningar

Snart slut med försäljningen.
Foto: SHUTTERSTOCK

SAS slutar sälja taxfreevaror på sina flygningar.

– Det blir en besparing i bränsleåtgången, säger SAS presschef till Dagens industri.

Mindre last ger mindre bränsleförbrukning och ett sätt att minska lasten är att ta bort extra flaskor, choklad, parfymer och elektronik som kabinpersonalen försöker kränga på hög höjd.

I höst upphör därför SAS med sin taxfreeförsäljning ombord, avslöjar Dagens industri.

Minskad totalvikt kommer att spara bränsle och därmed också kapa utsläpper, meddelar man från flygbolaget.

– Det här har sin utgångspunkt i kundbeteendet där vi vill erbjuda kunder bättre möjligheter och få kunder att handla på ett modernare sätt parallellt med att det är en liten men viktig del i vårt hållbarhetsarbete för att driva det framåt, säger SAS presschef Freja Annamatz till Dagens industri.

Man medger också att färre handlar taxfree ombord i dag jämfört med tidigare.

– Det finns en förändring i kundbeteendet ombord och den är parallell med övrig utveckling i detaljhandel, det är färre som handlar ombord, säger Freja Annamatz.

För att inte skrämma bort kunder som fortfarande vill handla på 10 000 meters höjd kommer SAS att ta fram alternativa lösningar för att leverera varor till passagerare.

SAS drabbas av en hård ekonomisk smäll på grund av pilotstrejken tidigare i vår.

650 miljoner kronor kostade strejkdygnen, enligt delårsrapporten.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!